25 Nisan 2024 Perşembe

Müjdecileri Öldüren Kabileye 2500 Kutsal Kitap Gönderildi

Endonezya’da ücra bir yerde yaşayan Papua kabilesi, kendilerine Kutsal Kitap ulaştırmaya çalışan iki hizmetkârın öldürülmesinden 55 yıl sonra 2500 adet Kutsal Kitap’a kavuştu.

Yali kabilesi, Mission Aviation Fellowship (MAF) tarafından yerel dilde kendilerine gönderilen Kutsal Kitapları almak için Endonezya’nın Papua dağlarındaki Oakbisik uçak pistine ulaşmak için tüm gün boyunca yürüdü.

MAF pilotları ilk kez 1965 yılında Papua’nın Seng Vadisi bölgesinde Yali halkını tespit etti. O dönemde orman savaşında ustalaşan kabilede yamyamlık ve büyücülük görülüyordu. MAF pilotlarının tespitinden üç yıl sonra Phil Masters ve Stan Dale adlı müjdeciler, Seng Vadisi’nde kilise kurmayı ve halka Kutsal Kitap’ı paylaşmayı amaçladı. Ancak müjdeciler bölgeye geldiklerinde iki garip görünüşlü beyaz adamın köylerine yeni bir mesaj getirdikleri söylentisi yayıldı.

Yali savaşçıları, müjdecileri orman yolunun yakınında pusuya düşürdü ve öldürdü. Müjdeci Newman ailesi üç ay sonra onları aramaya başladığında uçakları Seng Vadisi’nde trajik bir şekilde düştü ve en küçük oğulları Paul Newman dışında kurtulan olmadı. Kabile Paul’un hayatta kaldığını öğrendiğinde bunu bir işaret olarak kabul etti ve müjdecileri Holuwan’daki köylerine davet etti. Beş yıl sonra 35 yeni Hristiyan vaftiz edildi ve bir kilise doğdu.

Bugün MAF, Papua halkına hizmet vermeye devam ediyor. Ağustos ayı sevkiyatında Dekai, Oakbisik ve Holuwan köylerine 1.160 adet Kutsal Kitap ve 1.400 adet Çocuklar için Kutsal Kitap Hikâyeleri Yali diline tercüme edilmiş şekilde ulaştırıldı.

Kutsal Kitap taşıyan Cessna 200B uçağının yardımcı pilotunun eşi Linda Ringenberg,‘Yali kabilesi savaş yerine kendi dillerinde daha fazla Kutsal Kitap’a sahip olmayı bekliyor. Çünkü Tanrı’nın engin sevgisi; cinayet, uçak kazası, sadık müjdeciler, tercümanlar ve MAF gibi kuruluşlar aracılığıyla çalıştı. Yali kabilesi artık karanlıkta yürümüyor. Yolları Tanrı Sözü tarafından aydınlatılıyor’’ ifadelerinde bulundu. (CT)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi