26 Nisan 2024 Cuma

‘Musa: Mısır’dan Vaat Edilen Topraklara’ Macera Oyunu Geliyor

PlayWay Group’un bir parçası olan Games Incubator, Eski Antlaşma’daki (Tevrat) insanlık tarihinin en şaşırtıcı hikâyelerinden birinden esinlenilerek hazırlanan birinci şahıs macera oyunu olan Musa: Mısır’dan Vaat Edilen Topraklara (Moses: From Egypt to the Promised Land) oyununu duyurdu.

Oyunda, İsrailoğullarının Mısır’dan ayrılışında ve Vaat Edilen Topraklar’a yolculuklarında liderlik eden Musa rolü üstleniyor. Oyunun amacı, İsrailoğullarını Mısırlıların zulmünden kurtarmak, onları vaat edilen topraklara götürmek ve Mısır ordusuna karşı savunmak. Oyunda mümkün olduğunca çok İsrailli’yi kurtarmak için Mısırlıların saldırıları engelleniyor. Bunun için hem dünyevi yöntemleri hem de Tanrı’dan alınan güçlerin kullanılması gerekiyor.

Oyunun önemli bir parçası İsrailoğullarının moralini yükseltirken, Mısırlıların moralini düşürmek. Bunu yapmak için eski Mısır topraklarından geçecek, zulme uğrayanları bulacak ve onlara çeşitli şekilde yardım sağlanacak. Açları doyurmak için yiyecek bulunması gerekirken, kafeslerde tutulanlar özgürlüğüne kavuşturulacak, hastalara ilaç verilecek ve zayıfları korumak için mücadele edilecek.

Oyunda, zamanla Tanrı’dan alınan güçlerin kilidini açılabilecek. Eski Antlaşma’da anlatılan 10 belanın tamamı oyuncunun emrinde olacak: Kan belası, kurbağa belası, sivrisinek belası, at sineği belası, hayvanların ölümü, çıban belası, dolu belası, çekirge belası, karanlık belası ve ilk doğanların ölümü.

Oyunun bir başka yönü de Mısırlıları vaat edilen topraklara götürmek ve İsraillileri kendilerine yaklaşan ordudan kurtarmak. Kaçan İsrail halkının tek kurtuluşu olan suların yarılması mucizesinin gerçekleşmesi için gerekli olan 10 Emir’i içeren levhayı oluşturmak amacıyla bir dizi görevin yerine getirilmesi gerekiyor.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi