18 Nisan 2024 Perşembe

Nashville Bölgesi’nde Uyanış Devam Ediyor

Geçtiğimiz Aralık ayında Nashville bölgesindeki bir kilisede başlayan uyanış, binden fazla vaftiz töreni ve Pazar ibadetinden sonra İsa Mesih’e gelen insanlarla devam ediyor.

Tenn, Hendersonville’deki Long Hollow Baptist Kilisesi cemaati, 20 Aralık’ta yaklaşık bir düzine kişinin vaftiz edilmesinin planlandığı sırada Tanrısal bir harekete şahit oldu ve o gün toplam 99 kişi vaftiz oldu.

Aralık ayında, Pastör Robby Gallaty yaşananları ‘hiç deneyimlemediği bir Tanrısal hareket’ olarak tanımladı. Aralık ayından bu yana çok az şey değişti. Baptist Press, dört ay içinde 1.000 kişinin vaftiz edildiğini bildirdi.

Gallaty, vaftizlerin yaklaşık yüzde 70-75’inin ilk kez iman ikrarı olduğunu tahmin ediyor. Pastör Collin Wood, ‘‘Tamamen kontrolümüz dışında ve Tanrı’nın olağanüstü bir hamlesi’’ dedi.

Kilisenin önündeki sunak her zaman açık ve ibadetten 45 dakika sonra vaftiz törenleri gerçekleşiyor. Gallaty, uyanışı Tanrı’ya ve duaya borçlu. Yeniden uyanış, iki yakın arkadaşı Jarrid Wilson ve Darren Patrick’in ölümlerinin ardından Gallaty’nin içe dönük hale gelmesinden sonra başladı. Gallaty, Baptist Press’e, ‘‘Bu adamların ikisi de, hayatlarını kaybetmeden önce Long Hollow’da vaaz verdi. İkisi de yemek masama oturdu. Tanrı kendi hayatıma bakmama izin verdi. Yorulmuştum. İnsanları mutlu etmeye çalışmaktan yorulmuştum. Gitmelerini engellemeye çalışmaktan bıkmıştım. Verandama gittim ve Rab’bin kilisemizdeki ve ülkemizdeki sorunları çözmesi için dua ettim. Tanrı bana sorunun kendim olduğunu gösterdi’’ dedi.

Gallaty daha çok dua etmeye ve Tanrı’yı ​​daha çok dinlemeye başladı. Baptist Press, 20 Aralık’ta Gallaty’nin kilise hizmetinin ardından vaftiz töreni düzenlediğini ve başkalarından gelmesini istediğini bildirdi. Ertesi Salı, kilise başka bir vaftiz töreni düzenledi ve 81 kişi öne çıktı. Paskalya’da ise yaklaşık 200 kişi vaftiz edildi.

Gallaty, yaşananları ‘‘Tanrı’nın gerçek bir hareketi’’ olarak değerlendirdi. Önceki yıllara bakıldığında kilise 2018’in tamamında 162 ve 2019’da 222 kişiyi vaftiz etti. Gallaty, uyanışın başka kiliselerde de başlayabileceğini söyledi.

Gallaty, ‘‘Pastörler olarak hepimiz dua etmeye ve Rab’bi aramaya başlarsak Tanrı’nın dualarımıza yanıt vereceğine inanıyorum. Kutsal Ruh’un işleyişinin önündeki en büyük engel formalite ve yapıdır. Long Hollow’da hâlâ bir planımız var, ancak hizmetimiz Tanrı’nın ellerinde’’ dedi. (CHL)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi