25 Nisan 2024 Perşembe

New York Kilisesi Otobüslerle Kıyafet ve Yemek Sağlıyor

NewYork’a bağlı Buffalo kasabasında hizmet veren True Bethel Baptist Kilise’si kasaba halkının kışı sıcak geçirebilmesi için bir yardım projesi başlattı ve “Shepard’s Closet Mobile” olarak adlandırdıkları özel olarak tasarlanmış, içi kıyafetlerle dolu gezici bir otobüsle ihtiyacı olanlara kışlık kıyafet sağladı.

Shepard’s Closet, gezdiği her şehirde ihtiyacı olan herkese mont, eldiven ve bere sağlıyor. Geçtiğimiz hafta True Bethel Baptist Kilise’si otobüs duraklarında bekleyen çocuklara kışlık kıyafetler verdi ve evsizlerin barındığı evleri ziyaret etti.

Shepard’s Closet proje müdürü Cambridge Boyd, Christian Post’a verdiği röportajda, “Her defasında yola çıktığımız zaman, tek amacımız birinin ihtiyacını giderebilmek. Bu eşyaları alanların, evsiz ya da işsiz olması gerekmiyor.” dedi. True Bethel Kilisesi ve Shepard’s Closet şöförlerinden de olan Boyd, ekonomik duruma bakmaksızın gezici otobüslerin herkese hizmet verdiğini belirtiyor. Bağışlanan kıyafetlerin toplanması için gönüllü olarak hizmet eden kilise üyelerine minnet duyduklarını söyledi.

2015 yılında “Bread of Heaven Food Truck” Ekmek Cenneti Gıda Kamyonu ile projeye başlayan Kilise, şehir genelinde ücretsiz yemek dağıtmaya başladı. Geçen yazdan bu yana 6 bin bedava yiyecek dağıttıklarını belirten Boyd, kısa süre içinde bu projeyi kıyafet içinde uygulamaya karar verdiklerini belirtti.

Shepard’s Closet ve Bread of Heaven otobüsleri, yaklaşık iki haftadır, NewYork ve bölgedeki diğer şehirlere uğrayarak hizmet veriyor. Boyd, “İnsanların yüzündeki gülümseyi görmek ve birisi için karşılıksız bir şey yapmak bizim için büyük mutluluk.” dedi.  (BA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi