25 Nisan 2024 Perşembe

Nijerya: Devam Eden Terör Saldırılarına Karşın İnanç Artıyor!

Nijerya hükümeti, terör örgütü Boko Haram tarafından işgal edilmiş bölgelerde kontrol sağlamasına karşın; Hristiyanlara yapılan saldırılar, özellikle ülkenin kuzeydoğu kesiminde düzenli olarak devam ediyor.

Geçen sonbaharda Kaduna Episkoposu Matthew Man-Oso Ndagoso, Maiduguri Episkoposluk (eski/önceki) bölgesini ziyaret etti. Episkopos Ndagoso’nun ziyaretinden sadece günler sonra Boko Haram tarafından düzenlenen saldırı sonucunda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı. Episkopos Ndagoso, bu tür saldırıların gündelik hayatı belirsiz hale getirdiğine dikkat çekti.

Boko Haram Küçülmesine Rağmen Derin Bir Yara Bıraktı

Boko Haram’ın küçülmesine karşın, derin terör saltanatının bıraktığı yaralar sarılmaya devam etmekte. Resmi tahminlere göre, Nijerya’da 1,8 milyon kişi yerinden edildi ve devam eden saldırılar nedeniyle mevcut rakam bu yıl en az 140 bin kişiye çıktı.

Episkopos Ndagoso, “Terörist gruplar ibadete gelmiş gibi davranıyor. Özellikle bomba saldırılarından şüphelenmeyen topluluklara karışmayı tercih ediyorlar. Günümüzün en büyük sorunları arasında adam kaçırma ve fidye talepleri yer alıyor” dedi.

İnançları Daha da Güçleniyor

Episkopos Ndagoso, saldırıların inançlı Hristiyanlara verdiği sıkıntının önemli olmadığına çünkü inançlarının daha da güçlendiğine dikkat çekti. Hristiyan nüfusunun artmasına ek olarak, seminer öğrencilerinin sayısında da önemli bir artış meydana geldi. Kaduna Episkoposu, “Son dört yılda, her yıl en az üç yeni kilise açıldı” diye belirtti. Kaduna bölgesinin durumu göz önüne alındığında mevcut büyümenin dikkate değer bir gelişme olduğu görülüyor.

Terör Faaliyetleri Uyanma Çağrısını Arttırdı

Boko Haram’ın saldırılarının, Hristiyanlar için “uyanma çağrısı” yarattığının altını çizen Episkopos Ndagoso, Kaduna Kentinde, birçok kişinin öldüğü ve 100’den fazla kişinin yaralandığı terör saldırısının hedefinde olan bir kiliseyi örnek gösterdi. Episkopos, “Terör saldırısı öncesi kilisede haftada üç ayin yapılırdı. Bugünlerde, neredeyse her gün ayin yapılıyor ve iman edenlerin sayısı üç katına çıktı” şeklinde açıklamada bulundu.

Ülkedeki Hristiyanların Rolü Üzerine Çağrı

Episkopos Ndagoso, ülkesindeki Hristiyanların rolü ile ilgili şunları vurguladı: “Tanrı’nın, binlerce yıldır tüm insanlarla birlikte olduğu kadar sabırlı olmalıyız; insiyatifi ele alarak gerçeği ispatlamalıyız- çünkü Tanrı’mız şiddetin değil, barışın Tanrısı’dır.”(C/ K)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi