19 Nisan 2024 Cuma

Nijeryalı Episkopos: “Saldırıda Kendilerini Koruyamadılar”

Nijerya’nın orta kuzey bölgesinin bir parçası olan Jalingo’da küçük çaplı bir Katolik eğitim merkezinin öğrenci ve rahipleri Fulani çobanları tarafından saldırıya uğramıştı. Saldırıda can kaybı olmadı ancak iki rahip yaralandı. Awka Diyosezi Episkoposu, Rahip Paulinus Ezeokafor, rahip ve öğrencilerine yapılan son saldırıyı kınayarak Hristiyanların Nijerya’da artık istenmediklerinin netlik kazandığını, kana susamışlarca öldürülmeyeceklerini ve bu nedenle kendilerini korumak için bir yol aramaları gerektiğini söyledi.

Nijerya’nın Awka Diyosezi Episkoposu, Başrahip Paulinus Ezeokafor, Gozo Episkoposluğu’na bağlı bir Katolik erkek lisesinde bulunan rahip ve öğrencilerine yapılan son saldırıyı kınadı.

Nijerya’nın orta kuzey bölgesinin bir parçası olan Jalingo’da küçük çaplı bir Katolik eğitim merkezinin öğrenci ve rahipleri Fulani çobanları tarafından saldırıya uğramıştı. Saldırıda can kaybı olmadı ancak iki rahip yaralandı. Saldırganların önce Rektör’ün evine ateş açtığı bildirilirken rahiplerden birinin bacağını yaralandıkları ve diğerinin rahip ise dövüldüğü belirtildi. Okuldan yapılan açıklamaya göre, Fulani Çobanlarının okula saldırma nedeni olarak güvenlik görevlilerinin ineklerini otlatmalarına izin vermedikleri için olduğu söylendi. Fulani çobanlara göre, kilisenin içinde bile ot görürlerse ineklerini otlatma hakları var.

Başrahip Paulinus Ezeokafor, saldırıya tepki verirken, Hristiyanların Nijerya’da artık istenmediklerinin netlik kazandığını, kana susamışlarca tavuklar gibi öldürülmeyeceklerini ve bu nedenle kendilerini korumak için bir yol aramaları gerektiğini söyledi. Episkopos, Nijerya Federal Hükümeti’nin Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari’yi talihsiz Nijeryalı Hristiyanları koruma konusunda duyarsız davranmakla suçladı.

Katolik eğitim merkezine saldırı haberi sonrasında, Aziz Patrick Katolik Katedrali’nde konuşan başrahip Nijerya’nın federal hükümetini Hristiyanlara karşı yapılan zulümleri durdurma konusunda harekete geçmeye çağırdı.

Fulani Çobanlar, geçtiğimiz Nisan ayında da Benü’de bir kiliseyi yakmış, 17 kişiyle 2 Katolik rahibi öldürmüştü.(dailypost)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi