29 Mart 2024 Cuma

Nikaragua’da Binlerce Vatandaş Katolik Kilisesi’ne Destek Mitingi Düzenledi

Nikaragua’da hükümet karşıtı binlerce vatandaş, muhalefetin yanında yer almakla suçlanan Katolik Kilisesine destek yürüyüşü için bir araya geldi.

Nikaragua’da hükümet karşıtı binlerce vatandaş, Devlet Başkanı Daniel Ortega’nın, muhalefetin yanında yer almakla suçladığı Katolik Kilisesine destek yürüyüşü için bir araya geldi.

Nikaragua’nın Başkenti Managua’daki yürüyüşe farklı inanç mensupları ile herhangi bir inanca sahip olmayan kişiler de katıldı. “Adalet” ve “özgürlük” sloganları atan göstericiler, kiliseye polis baskısına karşı sesini yükseltmeye devam etmesi çağrısında bulundu.

Katolik Kilisesi Ruhbanı Carlos Aviles, “İbadethanelerimiz, ihtiyacı olan herkese daima açıktır. Bunun için eleştiriliyor olsa da kilise taraflar arası diyaloğu desteklemeyi sürdürecek.” ifadesini kullandı.

Nikaragua İnsan Hakları Derneği hafta içi yaptığı açıklamada ise, nisan ayında başlayan protestolarda şimdiye kadar 448 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Ülkede sosyal güvenlik reformlarına karşı yapılan protestolar, nisan ayında büyük çaplı kitle eylemlerine evrilmişti.

Hükümet yetkilileri ve muhalif gruplar, 16 Haziran’da Katolik Kilisesinin ara buluculuğunda başkent Managua’da görüşmüştü.

Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada, şiddet olaylarının derhal durdurulması telkininde bulunulmuştu.

Protestocular, Devlet Başkanı Daniel Ortega ve Sandinista Ulusal Kurtuluş Cephesi (FSLN) hükümetinin istifasını talep ediyor.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi