25 Nisan 2024 Perşembe

Nikaragua’da Katolik Ruhbanlara Maskeli Milisler Tarafından Saldırıda Bulunuldu!

Nikaragua’da hükümet karşıtı göstericiler ile polis ve iktidar yanlısı milisler arasındaki gerginlik gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Son olarak iktidar yanlısı milisler, bir kilisede mahsur kalan hükümet karşıtı protestoculara yardım amacıyla gelen Katolik Ruhbanlara saldırdı.

Başkent Managua’nun güneyinde yer alan Diriamba bölgesinde şiddetlenen çatışmalarda, Aziz Sebastian Bazilikasına sığınmak zorunda kalan bir grup göstericiye yardım amacıyla gelen Ruhbanlara maskeli milisler tarafından saldırıda bulunuldu.

Kilisede mahsur kalan protestocuları çıkarmak üzere gelen Managua Baş Piskopos Yardımcısı Kardinal Leopoldo Brenes öncülüğündeki ruhbanlar, hükümet yanlılarının saldırısıyla karşılaştı ve Kardinal Brenes’in yaşanan arbedede kolunda kesikler oluştuğu aktarıldı.

Ruhbanlar, pazar günü yapılan gösterilerde polisin sert müdahalesi ve hükümet yanlısı grupların tehditleri nedeniyle kiliseye sığınmak zorunda kalanları çıkardı.

İnsan hakları grupları pazar günü yaşanan gösterilerde 8 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi. Resmi makamlar ise 2 polisin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi