29 Mart 2024 Cuma

Noel Baba Antakya’ya Erken Geldi

24 Aralık Cuma gecesi kutlanacak olan “Noel Bayramı” nedeniyle, bayram öncesinde de çeşitli etkinlikler yapılıyor. Hatay’daki Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesi’nde, çocuklara yönelik yapılan etkinlikte, Noel Babalardan hediyelerini alan çocuklar, heyecanlı anlar yaşadılar ve oldukça mutlu oldular.

Antakya’da Noel Bayramı etkinlikleri biraz erken başladı. Cuma gecesi yapılacak dini ritüellerin öncesinde, Antakya’nın yanı sıra çevre ilçelerden de gelen çocuklara yönelik Çarşamba günü yapılan etkinlik, oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Antakya Ortodoks Kilisenin bahçesinde gerçekleştirilen ve rengarenk balonların havada uçuştuğu etkinlikte, önce programa katılan çocukların yüzleri boyandı. Yüz boyanmalarının ardından bir tiyatro gösterisi de gerçekleştirildi.

Hep birlikte tiyatro seyreden çocukları daha sonra büyük bir sürpriz bekliyordu. Kilise bahçesine gelen Noel Babalar, çuvallarındaki hediyeleri çocuklara teker-teker dağıttı. Hediyelerini Noel Babaların elinden alan çocukların heyecanı ve mutlulukları görülmeye değerdi.

Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Fadi Hurigil ile yönetim kurulu üyeleri, çocukları sevindiren ve eğlendiren böyle güzel bir etkinliğe imza attıkları için sevinçli olduklarını belirtirlerken, cemaat üyeleri de bu organizasyonun mimarlarına teşekkürlerini sunmayı da ihmal etmediler. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi