18 Nisan 2024 Perşembe

Noel Babalar, Bu Sene Mesafeli Olacak

Britanya’da eğitime katılan Noel Babalar bu yıl geleneksel evleri, kırmızı maskeleri, aralıklı oturma planı ve çocuklara temas etmeden verecekleri hediyelerle salgın açısından güvenli hale getirmeyi öğreniyor.

25 yıldır Santa School’un yöneticiliğini yapan Londralı eğlence şirketi Ministry of Fun, bu yıl salgın sırasında etkinliklere Noel Baba çağıranların sağlık koşullarını güvence altında tutmak için çalışmalarına başladı. Eğitmen ve organizasyon kurucusu James Lovell, üç önemli değişiklik yapıldığını söyledi.

James Lovell

Lovell, ‘‘Öncelikle gördüğünüz gibi Noel Baba’nın kostümüne benzer şekilde beyaz kürklü kırmızı kadifeden maskeler ürettik. Hepimizin maske takmaya alıştığı dönemde çocukların kendilerini rahat hissedeceklerini düşünüyorum. İkincisi sosyal mesafe kuralına uyulacak. Uygulaması oldukça kolay. Çocuğun Noel Baba’dan 2 metre uzak kalması ortamın sihrinden bir şey kaybettirmez. Son olarak da, okul Noel Baba’nın hediyeleri koyduğu ve çocukların kendilerine doğru çekebileceği küçük bir kızak icat etti’’ açıklamasında bulundu.

Lovell, geçen yıl sekiz haftalık bir süre içinde 1.000’den fazla rezervasyon aldıklarını, bu yılki rezervasyonların ise normal seviyelerin yarısında olduğunu belirtti. Lovell, ‘‘İnsanlar ne yapabileceklerinden tam olarak emin değil. Bugün burada Santa School’da yaptığımız çalışmaların insanlara ne yapabileceklerini ve bunu sihirli bir şekilde nasıl yapabileceklerini göstermesini umuyorum’’ ifadelerinde bulundu. 

Noel Baba gibi giyinmiş olan kişi, ‘‘Çocuklardan ve yetişkinlerden de biraz uzak kalmalıyız, ancak eğlence, sevinç ve sevgi asla değişmeyecek’’ dedi.

Lovell, Noel Babaların ne kadar ücret aldığına değinmedi, ancak işin göründüğünden daha zor olduğunu belirterek, ‘‘Bir oyuncunun karakterini koruyarak doğaçlama yapması ve onlardan bir metre uzakta duran seyircilere etkileyici görünmesi kolay değil, çok fazla konsantrasyon gerektiriyor’’ dedi. (uk.reuters)

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Sevgi Şehidi: Savaşın Parçaladığı Suriye’de Hollandalı Pederin Fedakarlığı

Hollandalı Peder Frans van der Lugt, Mesih'in "Birbirinizi benim sizi sevdiğim gibi sevin" buyruğunu somutlaştırdı. Çarmıh Yolu'nda...

Somali’de 6 Hristiyan Katledildi

Somali'de 29 Mart'ta El-Şebab militanları, Müjde'yi (Tanrı Sözü) duyurduğu gerekçesiyle altı Kenyalı tüccarı öldürdüğünü duyurdu. Christian Today'in ulaştığı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi