29 Mart 2024 Cuma

Noel Bayramı, İskenderunlu Ortodokslar Tarafından Coşkuyla Kutlandı

İsa’nın doğumunun kutlandığı “Noel Bayramı” önceki gece Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan kiliselerde düzenlenen ayinlerle kutlandı.

İskenderun’daki ilk ayin İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde gerçekleştirildi. Noel Ayinini, Kilise Pederi Dimitri Yıldırım yönetti. İskenderun’da yaşayan tüm Hristiyanların yoğun katılım gösterdikleri ayine Müslüman vatandaşlar da katılarak Hristiyan âleminin bayram sevincine ortak oldular.

Noel Ayininde konuşan Peder Dimitri Yıldırım, Noel Bayramının Türkiye’de ve tüm dünyada; barışa, birlik ve beraberliğe, huzura vesile olması dileklerinde bulundu. Ayinde birlik ve beraberlik mesajları verilirken, şehitler için de dualar edildi.

Peder Yıldırım ayinde yaptığı konuşmasında; “Şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Kederli ailelerine taziyelerimizi sunar, Allah’tan sabır dileriz. Bizler daima devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu arz ederiz. Noel Bayramının tüm dünya âlemine ve özellikle Türkiye’mize, devletimize ve milletimize huzur, barış, bolluk, kardeşlik, mutluluk getirmesini, Allah’tan dilerim. Herkese Mutlu Noeller” dedi.

Ayin çıkışında tüm cemaat üyeleri birbirleri ile bayramlaşarak Noel Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadılar. Ayin sonrasında ise kilise salonunda, İskenderun Ortodoks Cemaati Başkanı Can Teymur, Milletvekili Suzan Şahin, A. Adayları Şahutoğlu ile Korkmaz ve çocuklarla birlikte Noel pastasını kestiler.

Başkan Teymur, yeni yılın sağlık ve barış getirmesi temennisinde bulunurken; “İskenderun’da yaşayan Hristiyan vatandaşlarımız bugünü büyük bir mutlulukla kutlamak üzere ayinde toplandı. Bayramımızın ve yeni yılın aziz milletimize, ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. Teymur, milletvekili ve aday adaylarına bu mutlu günde kendilerini yalnız bırakmadıkları ve sevinçlerine ortak oldukları için teşekkürlerini sundu.

Noel ayinine, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in yanı sıra Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayları Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve Dr. Muhsine Korkmaz da katılarak, cemaat üyelerinin bayramını kutladı. İlahi ve duaların okunduğu ayine katılan Hristiyanlar, mum yakarak dua ettiler. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi