23 Nisan 2024 Salı

Noel Bayramında İskenderunlular Kiliseleri Doldurdular!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde geniş katılımlı Noel Ayini düzenlendi. Noel Ayini, kilise rahibi Dimitri Yıldırım tarafından yönetildi. İskenderun’da yaşayan Hristiyanların yoğun katılım gösterdikleri ayine Müslüman vatandaşlar da katılarak Noel Bayramı’nı birlikte kutladılar.

Noel ayinine İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de katılarak, cemaat üyelerinin bayramı kutladı. İlahi ve duaların okunduğu ayine katılan Hristiyanlar, mum yakarak dua etti.

Noel ayininde konuşan kilise pederi Dimitri Yıldırım, Noel Bayramının Türkiye’de barışa, birlik ve beraberliğe, huzura vesile olması dileklerinde bulundu. Ayinde birlik ve beraberlik mesajları verilirken, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve dualar edildi.

Peder Dimitri Yıldırım yaptığı konuşmasının devamında; “Şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Kederli ailelerine taziyelerimizi sunar, Allah’tan sabır dileriz. Bizler daima devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu arz ederiz. Noel Bayramının tüm dünya âlemine ve özellikle Türkiye’mize, devletimize ve milletimize huzur, barış, bolluk, kardeşlik, mutluluk getirmesini, Allah’tan diler iyi bayramlar mutlu Noeller dilerim” dedi.

Ayinin bitiminde kilisede vatandaşlara Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen çeşitli hediyeler de dağıtıldı. Ayin çıkışında tüm cemaat üyeleri birbirleri ile bayramlaşarak Noel Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Ayin sonrasında ise kilise salonunda, İskenderun Ortodoks Cemaati Başkanı Can Teymur, çocuklarla birlikte Noel pastasını kestiler. Başkan Teymur, yeni yılın sağlık ve barış getirmesi temennisinde bulundu. Teymur; “İskenderun’da yaşayan Hristiyan vatandaşlarımız bugünü büyük bir mutlulukla kutlamak üzere ayinde toplandı. Bayramımızın ve yeni yılın aziz milletimize, ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. (SAT-7 TÜRK / İlyas Edip Terbiyeli-İskenderun)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi