25 Nisan 2024 Perşembe

Hristiyan Aile Çocuklarına Kavuşamıyor

Interfax haber ajansına göre, kar amacı gütmeyen kuruluşlardan biri olan  ‘Parents Estonia’ kuruluşu, Batı ülkelerinde sosyal hizmetlerin sebepsizce çocukların ailelerinden alınması ve çocukları geri vermemesi üzerine, bu olaylara dur demek için bir kampanya başlattı.

Norveç Sosyal Hizmetlerinin Bodnariu ailesinin 5 çocuğunu alması üzerine yerel halk  Tallin’de çocuk haklarının savunulması ve Norveç sosyal hizmetlerine karşı bir miting düzenledi. Geçtiğimiz aylarda, Norveç Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Pentekostçu Hristiyan ailenin yaşları 3 ay ile 10 yaş aralığındaki 5 çocuğunu evde verdikleri Hristiyan öğretisinin yanlış olduğu iddiasıyla ellerinden aldı.

Sivil Toplum Kuruluşu olan ‘Parents Estonia’ yayınladığı bildirgede, “Norveç halkının seneler sonra tekrar ayaklanmasının sebebi Bodnariu  Hristiyan ailenin 5 çocuğunun ellerinden alınması oldu. Norveç Sosyal Hizmetleri Çocuk Esirgeme Kurumu, Bodnar ailesinin köklü Hristiyanlık inancına sahip olması nedeniyle çocuklarını ellerinden almıştı.” dedi.

Sosyal Hizmetler yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, onları bu konuda harekete geçiren asıl nedenin, Bodnar ailesinin en büyük kızının okulda söylediği bir şarkıda dini imaların bulunmasından kaynaklanıyor. Bunun üzerine sosyal hizmetleri kısa sürede 4 aylık bebek dahil olmak üzere ailenin bütün çocuklarını aileden aldı. Aylar geçmesine rağmen ailenin suçlu olduğunu kanıtlayan hiçbir belge sunulmadığı belirtildi.

Sivil toplum kuruluşu olan Parents Estonia, ailenin usanmadan protestolara ve seslerini duyurmaya devam etmelerini öneriyor. Protestolar kısa sürede tüm dünyaya yayılmaya başladı ve Bodnariu ailesi çocuk haklarının savunulması için dua çağrısında bulundu. (Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi