25 Nisan 2024 Perşembe

Nükleer Silah Tartışmaları Sürüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Teksas Baptist Kilisesi Pastörü ve danışmanı Robert Jeffress, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ve KDHC lideri Kim Jong Un’la ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Tanrı’nın Trump’a Kim Jong Un’a nükleer güç ile saldırma yetkisi verdiğini” söylemesi tartışmalara yol açmaya devam ediyor.

Tanrı Trump’a Nükleer Silah Kullanma Yetkisi Vermiştir

CBN haber ajansına yapılan açıklamada, Pastör Jeffress, Kutsal Yazılar’ın “Yöneticilerin kötülüklerini durdurmak için nükleer güç de dahil olmak üzere gerekli olan tüm yetkilerin kullanılmasına tam yetki verdiğini” söylemişti.

Pastör Jeffress, açıklamasına şu sözlerle devam etmişti: “ Tanrı, Kuzey Kore ve Kim Jong- Un tehditine karşı Trump’a  nükleer güç kullanmak için yetki vermiştir”. Ayrıca Pastör Jeffriess, “Trump’a, Amerika halkına yönelik herhangi bir tehdite tahammül edilmemesi gerektiğini” ifade etmişti.

Tanrı Trump’a Nükleer Silah Kullanma Yetkisi Vermemiştir

Dallas Haber Ajansına göre, Katolik Rahip Joshua Whitfield ise, bu yoruma Kutsal Yazılar’ın yanlış algılanması olarak karşı geldi; “Tanrı, Kuzey Kore’ye karşı Trump’a nükleer güç kullanma yetkisi vermemiştir” dedi.

“Tanrı’nın barışı için dua etmeliyiz”

Rahip Whitfield, Tanrı’nın Donald Trump’a Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-Un gibi yetkililerin –yetkinin elinden alınması- gibi politik bir hamlenin meşruluğunu, Aziz Pavlus’un Romalılara yazdığı mektubun 13. bölümünün yanlış yorumlanmasından kaynaklı olduğunu ifade etti. Rahip Whitfield son olarak, “Hükümetler, savaşlar, hükümdarlar, tarihin sayısız politik aptallıkları: Hepsi, Hem iyi hem de kötüdür, Tanrı kendi iradesi ve esrarengiz tasarısına göre düzenler. Hristiyanların hepsi İsa Mesih’in barış yolunu taklit etmek için çağrılırlar” ve “saldırgan güç kullanımı öncesinde Tanrı’nın barışı için dua etmeliyiz” dedi. (catholicnewsagency/ K)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi