25 Nisan 2024 Perşembe

Oğullarının Durumunu “Tanrı’ya” Bırakınca Tanrı Yardım Etti

Temmuz ayında, Drew ve Ariann Corpstein, Matthew adında birkaç günden fazla yaşamayacağını düşündükleri güzel bir erkek çocuğu dünyaya getirdi.

Corpstein’ın 20 hafta süren ultrason taraması sırasında doktorlar, bebeğin beyninin çoğunun olmadığını anladığında, ona ölümcül bir beyin sakatlığı teşhisi koydu.  Aile, GoFundMe sayfasında şunları yazdı: “Beynin yerine serebral omurilik sıvısı dolmuştu.  Sıvı bebeğimizin başını genişletmeye devam edecekti. Kafa büyüklüğü normalden yaklaşık 3 hafta sonrası kadar büyüklükteydi.  Bize, bebeğimizin birkaç saat değilse bile belki birkaç gün sonra ya da doğumdan önce ölebileceği söylendi. ”

Fox News’e göre, çift 2016 yılında bir düşük yaşamıştı.  Bu düşünceyle, bu bebeği de kaybetmeye kendilerini hazırlamaya başladılar.  Çift, oğullarına hamileyken günü motosiklete binip Kosta Rika’ya bir gezi düzenleyerek bitirmeye karar verdi.

Oğullarının muhtemel ölümüyle karşılaşma korkusuna rağmen, çift,  “Ne olursa olsun, Tanrı’nın takdiri.” diyerekTanrıya güvenmeye devam etti.

Matthew doğduğunda doktorlar ilk teşhislerinin yanlış olduğunu keşfettiler. Bir ölümcül beyin sakatlığı yerine, Matthew hidrosefali yaşadı.  Bu durum tümüyle gelişmiş beyin dokusu üzerinde ekstra sıvı birikimine neden olur, bu da beyin dokusunun yerini aldığını düşündükleri serebral omurilik sıvısının bulunmamasıydı ve bebeğin beyin dokusu büyümeye devam etmişti.

Bebek, hemen, aşırı sıvıyı boşaltmak için bir bypass yerleştirilen acil bir ameliyata alındı.  Fox News’e göre, Corpstein’lara oğullarının “normal bir yaşam sürme olasılığının yüksek” olduğu söylendi.

Corpstein’lara bakan bir perinatolog olan Dr. Jona Conklin, Des Moines Register’a “bebeğin önünde hala uzun bir yol olduğunu” söyledi.  Bununla birlikte, aile, Tanrı’ya güvenmeye devam etti ve oğullarını “Matthew The Great” olarak kabul etti.”

Ariann Corpstein, 22 Ağustos’ta Facebook’ta “Matthew güncellemesi” ni yayınladı. “Romans 5:3-5: Sadece bununla değil, aynı zamanda acılarımızla da övünüyoruz, çünkü acıların dayanma gücü; dayanma gücünün, ahlak; ve ahlakın, umut ürettiğini biliyoruz.  Ve umut bizi utandırmaz, çünkü Tanrı’nın sevgisi bize verilen Kutsal Ruh aracılığıyla yüreklerimize akar. ”(Christianheadlines)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi