19 Nisan 2024 Cuma

Olimpiyatlarda Kazandığı Madalyasını Satışa Çıkardı

Peter Malahovskiy Olimpiyatta kazandığı madalyayı kanser hastası çocuğa yardım edebilmek için satışa çıkardı.

Olimpiyat disk atışlarında başarılı olup gümüş madalya kazanan Polonyalı Piotr Malahovskiy,  kazandığı madalyayı ağır hasta bir çocuğun tedavisi için açık arttırma yoluyla satışa çıkaracak.

Sporcu Piotr Malahovskiy kendi Facebook sayfasında paylaştığı yazıda, “Gümüş bir madalya kazanmak bir sporcunun temel hayalidir. Tabi ki, madalyaların en değerlisi altın olanıdır. Ben bu yarışta elimden gelenin en iyisini yaptım fakat bu sefer altın madalyayı kazanamadım ve kaderim aldığınım bu gümüş madalyayı daha değerli kılabileceğimi gösterdi” diye yazdı.

Piotr Malahovskiy’nin sözlerine göre yarışmadan hemen sonra ağır hasta çocuğun annesi sporcunun yanına yaklaşmış ve pahalı olan tedaviler için yardım istemişti. Çocuk şuan 2 yaşında ve hayatının neredeyse yarısını göz kanseri ile savaşarak yaşadı. Doktorlar çocuğa Retinoblastom teşhisini koydu.

Retinoblastom çocukluk çağının en sık görülen birincil göz içi kanser türüdür ve olguların %95’i 5 yaş öncesi tanı almaktadır. Tümör, lateralite, genetik geçiş durumu, odak sayısı, yeri, büyüklüğü ve vitreusta tohumlanma olup olmadığına göre değerlendirilip sınıflandırılmaktadır. Günümüzde en sık başvurulan tedavi yöntemi sistemik ve intraarteryel kemoterapidir. Grup A gibi küçük tümörlerde transpupiller termoterapi, kriyoterapi veya lazer fotokoagülasyon gibi yerel tedavi yöntemleri uygulanır.

Söz konusu hastalığın tedavisi Polonya’da mümkün olmadığından çocuğun iyileşmesi için New York’ta tedavi görmesi gerekiyor.

Peter Malahovskiy çocuğun tedavisine katkıda bulunmak için madalyayı satacak ve tüm parayı aileye bağışlayacak. Sporcu aynı zamanda imkanı olan herkesin çocuğun tedavisi için yardımda bulunmaları konusunda çağrısında bulundu.(Olga Daşcinscaia)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi