29 Mart 2024 Cuma

Organlarını Kaybeden Adam, Hristiyan Parçaya İlham Oldu

Hristiyan müzik grubu MercyMe, Perşembe günü ulusal bir ABC televizyon seyircisine yeni hit şarkıları ”Say I Won’t”un ardındaki iman dolu hikayeyi açıkladı.

 MercyMe grubu

Billboard’un Hot Christian Songs listesinde 7. sırada yer alan parça, Aralık 2019’da septik şoka giren ve neredeyse ölmek üzere olan arkadaşları Gary Miracle’ın yaşadıklarından ilham aldı. Miracle hayatta kaldı, ancak doktorlar dört uzvunu da kesmek zorunda kaldı.

Miracle, pes etmedi ve geçtiğimiz haftalarda protezlerle yeniden yürümeyi öğrendi. Grup, Miracle ile birlikte Good Morning America’nın GMA3 şovunun özel bir bölümünde yer aldı.

MercyMe gitaristi Barry Graul, ‘‘Benim başıma gelseydi, aynı bakış açısına sahip olur muydum bilmiyorum. Bu yüzden onun yaşadıklarını izlemek, inanılmaz derecede teşvik verici’’ dedi. Mercy Me’nin baş şarkıcısı Bart Millard, Miracle’ın yaşadıklarına karşı tavrının şaşırtıcı ve bakış açısının inanılmaz olduğunu belirtti.

Müzik videosunda, Miracle’ın ampütasyondan önceki ve sonraki hayatından görüntüler yer alıyor. Miracle, GMA3’e Hristiyan inancının olumlu bakış açısı için gerekli olduğunu söyledi. Miracle, Eyüp 1:21 bölümüne değinerek, ‘‘Rab verdi, Rab aldı. Rab’bin adına övgüler olsun’’ dedi.

Gary Miracle

Öfke ve çaresizlikten nasıl kaçındığı sorulduğunda ise Miracle, ‘‘Bu hayatta hepimizin mücadelesi olduğunun farkındayım. Şu anda mücadelelerim başkalarınınkinden biraz daha fazla görünür oluyor’’ dedi. Miracle, mizah anlayışını da koruduğunu söyledi ve ‘‘Ben hala aynı adamım. Sadece 40 kilo daha hafifim’’ diyerek gülümsedi.

Miracle, zorluklar sırasında zaferini gösteren MercyMe’ye sonsuza kadar minnettar olacağını söyleyerek, ‘‘Yaşıyorum ve Tanrı iyidir. Burada olduğum için minnettarım. Tanrı tarafından kutsandım, hala evliyim ve çocuklarımın babasıyım’’ dedi.

Şarkı, MercyMe’nin 30 Nisan’da çıkan yeni albümü Inhale (Exhale)’nin bir parçası. (CHL)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi