19 Nisan 2024 Cuma

Orta Nijerya’da Pastör Kaçırıldı

‘Morning Star Haber Ajansı’na göre, Ağustos ayının başında silahlı Fulani çobanları, pastör ve şoförünü, Nijerya’nın Plato eyaletinde yolculuk ederken kaçırdı.

Winning All Evanjelik Kilisesi pastörinden olan Pastör Jen Tivkaa Musa, ve şoförü Yuhanna Maina, bir kilise seminerine katılmak için Abuja’ya giderken silahlı Fulaniler tarafından Jere köyü yakınlarında durduruldu. Kilise yetkilileri, Pastör ve şoförü için Fulanilerin yüksek miktarda fidye talep ettiklerini söylediler.

Şoför Maina, “Kendi adıma bu sıkıntıdan kurtulduğum için mutluyum ve Pastör Musa’nın hayatta kalması için ise devamlı dua ediyorum”dedi. Bunu söylememin nedeni silahlı adamlar bizi çalılığa götürdüğü sırada Pastör Musa çok güçlü ve yüksek sesle duasını ediyordu. Onlar tabii ki bu durumdan hoşlanmadıkları için ona vuruyorlar ve öldürmekle tehdit ediyorlardı” açıklamasını yaptı.

Karanlıkta kanamasını bile fark edemediğini söyleyen Maina, onlarla gelen diğer araçtakilerin vurulduğuna şahit olduğunu ve aracın yanında cansız bedenlerini unutamadığını belirtti. Maina, Pastör’ü soğuk bir bölgeye götürüldüğünü düşündüğünü çünkü kendi ceketini O’na verdiğini belirtti. Maina, araba anahtarlarının Pastör Musa’ya verdiği ceketin cebinde olduğunu hatırlayarak hiç durmadan kendisine yardım edecek birilerini buluncaya kadar kadar yoluna kanayan yaralarıyla devam ettiği söyledi.

“İki saat kadar yürüyüş yaptım, bir süre evlerinin önünde nöbet tutan gençlere rastladım. Onlara nasıl kaçırıldığımızı ve köylerinin yolunu nasıl bulduğumu anlattım. Köydeki gençler, beni kurşun yaralarıyla buldukları için önce kuşkulandılar ve korktular; çünkü kanamam vardı” dedi.

Ancak onlardan biri, Maina’nın bahsettiği saldırı yerinden motosikletiyle geçmiş olduğunu söyleyerek ona inandı. Genç adamlardan biri, yakındaki köyde bir ECWA Pastör’ü olduğunu bildiğini Maina’ya söyledi ve Pastör’e telefon etti. Daha sonra Askeri bir devriye ekibi gelerek,  Federal Başkent bölgesindeki Bwari kasabasına götürdü.

“Askerler beni Bwari’deki polis karakoluna götürdü ve polis daha sonra tedavi altına alındığım hastaneye giderken bize eşlik etti” dedi. Ayrıca sağ uyluğuna saplanmış kurşunları çıkarmak için ameliyat yapıldığına değindi.

Morning Star News, Ağustos’un başında ECWA’nın Jos’taki genel merkezini ziyaret ettiğinde, Kilise yöneticileri ve kilise çalışanları Pastör Musa için konferans salonunda dua ediyorlardı. ECWA yetkilileri, kaçıranların fidye talebinde bulunmak için Pastör’ün eşi ve kilise ofisindeki muhasebeciyle iletişim kurduklarını söylediler. Maina, “Peder Musa, güçlü bir inanç ve dua adamıdır. Tanrı’nın bu korkunç zulümden onu kurtaracağından eminim” dedi.

Ağırlıklı olarak Radikal olan Fulani çobanları, Kuzey ve Orta Nijerya’da Hristiyanlara yıl boyunca çok sayıda saldırı yaptılar.

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi