29 Mart 2024 Cuma

Ortadoğulu Hristiyan din adamlarından Müslümanlara çağrı

Ortadoğu’nun Hristiyan din adamları, Müslüman toplum ile Arap Birliği’ni terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı verilen mücadelede daha aktif olmaya çağırdı.

Vatikan’ın BM Cenevre Ofisi nezkeldani patrigidindeki daimi temsilciliği, BM Cenevre Ofisi’nde Ortadoğu’da yaşayan Hristiyanların vatandaşlık, insan hakları ve gelecekleri konusunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Keldani Patriği Louis Raphael Sako ve Antakya Süryani Katolik Patriği İgnace Yusuf III. Yunan da katıldı.

Antakya Süryani Katolik Patriği İgnace Yusuf III. Yunan, Suriye’de yarım milyon ve Musul’da ise binlerce Hristiyanın yerinden edildiğini söyledi. Irak’ta Hristiyanlara ve diğer azınlıklara yönelik “soykırım yapıldığını” söyleyen Yunan, “Müslüman toplumundan yaşanan bu soykırımı durdurmak için bir fetva yayınlamalarını istedik” dedi.

Keldani Patriği Louis Raphael Sako ise “Arap liderler ve Arap Birliği, IŞİD ile mücadelede gerekeni yapmalı” ifadesini kullandı.

Sako, “Arapların Arap Birliği adında bir uluslararası kurumu var. IŞİD ile mücadelede yardımcı olabilir. Türkiye ve İran’dan da yardım isteyebilirler” şeklinde konuştu.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi