19 Nisan 2024 Cuma

Ortadoğu’nun En Büyük Katedrali’nin Açılışı Yapıldı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, başkent Kahire’nin 40 kilometre doğusunda yer alan “İdari Başkent”te dünyanın ikinci, Ortadoğu’nun da en büyük camisi ile kilisesinin resmi açılışını yaptı.

Açılışı yapılan katedrale ise “Mesih’in Doğuşu” adı verilirken Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi konuşma yaptı. Yeni katedralde gerçekleştirilen ayini ise Papa 2. Tavadros yönetti.

Mısır’ın MENA haber ajansına göre, Ortadoğu’daki en büyük kilise olan Mesih’in Doğuşu Katedrali, 60 metre uzunluğunda ve yaklaşık 63 bin metrekarelik bir alanda yer alıyor. Ayrıca kilisenin 8 bin 200 kişilik kapasitesi bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Bessam Razi, bugünün tarihi bir gün olduğuna dikkat çekerek, Ortadoğu, Mısır ve Afrika’nın en büyük cami ve katedrallerinin açılışlarının yapıldığını ifade etti. Razi yaptığı açıklamada, “Hristiyan kardeşlerimizin bayramında yapılan bu açılışlar güçlü bir mesaj niteliği taşıyor. Sisi’nin sevgi yönünü, kardeşliğini, barış içinde birlikte yaşama, diğerlerini kabulü ve onlarla dayanışmaya verdiğinin somut hali. Cumhurbaşkanı Sisi, bu eğilimi ülke genelinde güçlendirmek istiyor. Devlet tarafından yapılan yeni toplu konutlarda cami ve kilise bulunuyor” şeklinde konuştu.

Sisi, Haziran 2014’te cumhurbaşkanı seçildiğinden beri Noel ayinlerine katılıyor. Sisi, bunu alışkanlık haline getiren ilk Mısır Cumhurbaşkanı sayılıyor.

Papa Françesko’dan Sisi’ye Teşekkür

Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko, katedralin açılışından dolayı, Sisi ve Mısır hükümetine tarihi çalışmaları için teşekkür etti. Papa’nın mesajında, “Çok sevgili kardeşim Papa 2. Tavadros’u ve zor zamanlarda gerçek bir inanç ve sevgi ifade edileceğini bilen Kıpti Ortodoks Kilisesi’ni özel bir şekilde selamlıyorum” ifadeleri yer aldı.

Trump, twitter’dan açıklama yaptı

ABD Başkanı Donald Trump ise konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Mısır’daki arkadaşlarımızı Ortadoğu’daki en büyük katedrali açarken görmek heyecanlı” dedi.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi