25 Nisan 2024 Perşembe

Ortadoğu’nun Hristiyan Gençlerine özel sosyal ağ

Ortadoğu’da Hristiyan gençlerin haklarını savunan, “Open Doors” yardım kuruluşu, “I Share Life – Young Christians Online in the Middle East” yani “Hayatı Paylaşıyorum – Orta Doğu Hristiyan Gençleri Çevrimiçi” isimli yeni bir sosyal medya projesi başlatıyor.

Irak, Suriye ve Lübnan’da Hristiyan gençlerin iletişim imkanlarını genişletmeyi amaçlayan proje kurucuları, 2016 yılında altı gençten oluşan bir grubun, Mesih’teki yaşam hakkındaki  düşüncelerini Facebook, Instagram ve YouTube üzerinden mesajlarını yayınlamaya başlayacak.

Bu mesajların harekete neden olacağı, diğer internet kullanıcılarının ilgisini çekeceği ve Hristiyanların ruhsal deneyimlere katılmak isteyecekleri düşünülüyor. Aynı zamanda, bu proje Arap dünyasında Hristiyan mesajlarını değerlendirme imkanı da verecek.

Irak, Suriye ve Lübnan’dan toplanan gençler, Kutsal Kitap okuyarak ve birlikte dua ederek, Arap dünyasına İsa Mesih’in sevgisini yaymak için çalışacaklar.

Proje katılımcılardan biri olan Seif, “İlk önce yakın olduğumuz kişilere odaklanacağız. Şimdilik sadece Facebook ya da WhatsApp aracılığıyla, Suriye’de ikamet eden yakınlarımla iletişim kurabiliyorum.” dedi.

İlk mesajların çok yakında sosyal ağlarda yayınlanacağı belirtildi.

( 316news.org / AI )

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi