19 Mart 2024 Salı

Ortodoks Halkına Yönelik Saldırılar Artarak Devam Ediyor

Son zamanlarda çeşitli ülkelerde barışçıl Ortodoks halkına yönelik bir dizi rahatsız edici saldırılar oldu. “Ukrayna Ortodoks Kilisesi”nin şizmatik milliyetçilerinin düzenli olarak Kanonik Ukrayna Ortodoks Kiliselerini ele geçirmek için şiddetli saldırılar düzenledikleri Ukrayna’da bu tür olaylar ne yazık ki sıradan hale geldi, ancak bunlar başka yerlerde de oluyor.

Avustralya

Yakın zamanda, 78 yaşındaki Penelope isimli kadın, Avustralya’nın Melbourne kentinde, kilisesini açarken vahşice saldırıya uğradı.

Greek City Times’ın haberine göre kadın, kilisesiyle yoğun bir şekilde ilgileniyor ve her Pazar kiliseyi açmak için papazın önüne geliyor.

Kiliseyi her zamanki gibi açıyordu, bir adam ve bir kadın ona yaklaştı ve adam yüzüne yumruk attı, onu yere itti ve tekmeledi. Yaşlı kadın, bulunmadan önce yarım saat sokakta tek başına yattı.

Penelope, kırık bir bilek, kırık bir leğen kemiği ve beyninin iki bölgesinde gerçekleşen kanamadan muzdarip oldu. Şu anda hastanede iyileşmekte. Cemaat üyesi Jane Pallot, “Bundan herkes tam anlamıyla şok oldu. Bu çok korkunç bir alçaklık. O güzel bir hanımefendi ve kilise onun hayatı. Ona iyi bakıldığından emin olacağız” dedi.

Penelope, kilisedeki görevlerine ek olarak, demanstan muzdarip olan kocasıyla tam zamanlı olarak ilgileniyor. Ancak, saldırı nedeniyle bir daha onunla ilgilenemeyebilir. Penelope’nin gelini Erin Katsavos, kayınbabasıyla ilgili olarak, “Kafası çok karışık ve gerçekleşen tüm olaylar yüzünden üzgün. Hayatının stabil ve rutin olması onun için gerçekten önemli” dedi.

Yunanistan

Geçen hafta, Atina’da bir grup protestocu, üzerinde Theotokos ikonu ve el haçı olan bir adama saldırdı.

İnternette dolaşan bir video, bir grup insanın ikonaya vurduğunu ve adamın elinden zorla çekip, ikonu ayaklarının altında çiğnediğini gösteriyor. Adam simgeyi yerden kaldırdıktan sonra, diğerleri izlerken başka bir kişi onu kaba sloganlar atarak parçalara ayırıyor.

Ortodoks Times gazetesine göre saldırganlar, yakın zamanda 11 kişiyi öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bir terör örgütü üyesine destek amacıyla protesto yürüyüşü için toplanmıştı.

Adamın vaaz verdiği ve insanları tövbe etmeye çağırdığı, saldırıdan sonra da bunu yapmaya devam ettiği bildirildi.

Ukrayna

Ve Ukrayna’da, şizmatik “Ukrayna Ortodoks Kilisesi”nin altı destekçisi, Chernivtsi Eyaletindeki Zadubrovka köyünde bulunan 63 yaşındaki St. Michael Kilisesi cemaat üyesini vahşice darbetti.

Ukrayna Ortodoks Kilisesi Enformasyon-Eğitim Departmanı’nın bildirdiğine göre Vasily Khaschiuk, 13 Mart’ta kilisede nöbet tutup, dua ettikten sonra eve dönerken saldırıya uğradı ve şiddetli bir sarsıntı geçiren adamın yüzünde ve vücudunda çok sayıda morluk meydana geldi.

Şu anda hastaneye kaldırılıyor ve uzun süreli rehabilitasyona girmesi gerekecek.

Cemaat topluluğu, neredeyse iki yıldır kilisesini şizmatiklerden korumak için günün her saati dua ediyor. Vasily düzenli olarak görev yaptığını belirten, rektör Fr. Vitaly Durov, işten önce biraz uyumak için gece yarısı eve dönerken bir grup genç tarafından acımasızca saldırıya uğradığını söyledi.

Aynı grup daha önce Mayıs ayında kiliseyi gasp etmeye çalışmış ve internette kanonik Ukrayna Ortodoks Kilisesi cemaatini dövmekle övünmüştü. (orthochristian)

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi