23 Nisan 2024 Salı

Ortodoks Hristiyanlar, Paskalya’dan Sonraki Kutsal Hafta’yı Kutladı

Ortodoks Hristiyanların, Pazartesi gününden itibaren başlayan Kutsal Hafta kutlamaları ve oruçları sona erdi. 

Pazartesi günü, Moskova ve Tüm Rusya Patriği Kirill, Moskova Kremlin’in Katedrali’nde Kutsal Hafta’ya ithafen özel bir ayin gerçekleştirdi. 

Kutsal Hafta’da Ortodokslar, Çarşamba ve Cuma günleri oruçlara ara vererek, Paskalya ibadetlerine katılırlar, bu özel haftada kiliseler 24 saat ibadete açık kalıyor. 

Yeni Ahit’e göre, İsa Mesih, ölümünden sonra üçüncü günde göğe yükseldi. Bu sıra dışı olay İsa Mesih’in günah ve ölüm üzerindeki zaferini simgeler ve yeni bir hayatın başlangıcına işaret eder.

Kutsal Hafta’da Ortodoks Hristiyanlar, geleneksel olarak birbirlerini ziyarete gider, birbirleriyle boyalı yumurta ve Paskalya çöreği paylaşırlar. Bu özel hafta boyunca kilise çanının günün herhangi bir saatinde isteyen herkes tarafın çalınabilmesine izin verilmektedir. 

Koronavirüs salgını ile bağlantılı olarak, kiliselerin çoğu günlük ibadetlerine çevrimiçi ortam üzerinden düzenledi. 

Fakat Rus Ortodoks Patrikhanesi’nden gelen açıklamalara göre, Moskova ve tüm Rusya patriği Kirill, Sinod meclisi ile birlikte Paskalya’dan önce bir araya geldiği toplantıda, salgın dönemindeki dini etkinliklerin düzenlenmesi konusunda yeni yönergeler belirledi. 

Böylece Rusya genelindeki Kilise içerisinde düzenlenen ayinlerin tümü koronavirüs salgını önlemleri kapsamında sıkı dezenfeksiyon kuralları çerçevesinde gerçekleşmektedir. (O.D/ria.ru)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi