25 Nisan 2024 Perşembe

Ortodoks Kiliselerindeki Kutlamalar, Görkemli Görüntülerden Uzak Kaldı

Cemaatsiz Ayinler-Online Canlı Yayın!

Ortodoks Kiliselerindeki Kutlamalar, Görkemli Görüntülerden Uzak Kaldı. İsa Mesih’in ışığını simgeleyen ‘Paskalya Mumu’ yakıldı; Yine İsa Mesih’in mezardan çıkışının simgesi olarak ‘Vurulan Kapılar’ açıldı; Yine ‘Mesih Kam’ nidaları gökyüzüne yükseldi, ancak bu coşku esnasında kilise cemaatleri yoktu!

Ortodoks cemaati tarafından İsa Mesih’in ölümden dirilişini simgeleyen ve her yıl büyük bir coşku ile kutlanan  Paskalya Bayramı, bu yıl Coronavirüs tedbirleri ve bunun yanında uygulanan sokağa çıkma yasağı dolayısıyla Hristiyan vatandaşlarca evlerde kutlandı. Kutsal Paskalya Ayinleri ise Pazar gününün ilk saatlerinde sadece pederlerin, zangoçların ve kilise yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Bu yılki kutlamalar, görkemli görüntülerden uzak kaldı.

Bayram Ayinlerinin Cemaate Ulaşması İçin Teknolojiden Faydalanıldı

Bu bayramda teknolojinin nimetlerinden faydalanılırken, kiliselerde gerçekleştirilen ayinler sosyal medya hesaplarından online olarak canlı yayınlandı. Özellikle Hatay’da yaşayan Ortodoks vatandaşlar birbirlerinin bayramlarını da telefonlarda sesli veya görüntülü aramayla ve sosyal medya mesajları ile kutladı.

Kutsal Paskalya Ayinleri Hatay’da; Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesi, Samandağ Aziz İlyas Rum Ortodoks Kilisesi ve Altınözü Sarılar Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesinde ayrı-ayrı gerçekleştirildi.

Antakya Ortodoks Kilisesinden Paskalya Mesajı

Öte yandan, Antakya Ortodoks Kilisesi Vakıf Yöneticileri ve Kilise Pederleri ise Paskalya Bayramı nedeniyle cemaat üyelerine bir mesaj yayınladılar.

Kilise yöneticileri ile pederler, yayınladıkları mesajda; “Diri olan Mesih’teki sevgili kardeşlerimiz. Biz insanlar için ıstırap çekerek haça gerilen İsa Mesih’in ölümünden sonra, üçüncü günde ölümü yenerek dirilişini kutladığımız en büyük Bayramımız olan Paskalya Bayramı, bizler için kurtuluş müjdesinin somut halidir.

İsa Mesih, yaşamı ve dirilişi ile bizlere Tanrı’nın yolundan gidenler için asla bir son bulunmadığını; kurtuluşun her daim yanı başımızda olduğunu müjdelemektedir. İsa Mesih’in ölümü ölümle yenip dirilmesi gibi, bizler de sevginin gücüyle yenilenerek uyanalım ve insanlığın selâmeti için, iyiliği ve güzelliği dünyaya yayalım.

Bu sene Kiliselerimizde Paskalya’yı daha manevi bir ortamda, siz imanlılardan yoksun bir şekilde kutladık. Dualarımıza sizler de evlerinizden eşlik ettiniz. Tanrı’nın lütfu ve inayeti ile gelecek sene hep birlikte sağlıklı bir şekilde Mesih’in Dirilişini kutlamak en büyük dileğimizdir” ifadelerine yer verdiler. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi