25 Nisan 2024 Perşembe

Ortodoks Noel Orucu Başladı

Ortodoks Noel Orucu pazar günü başladı. 40 gün sürecek olan oruç, Ortodoks inanışına göre, Noel Orucu’nda hayvansal gıdaların tüketilmesi yasak.

Sadece cumartesi ve pazar günleri balık ve deniz ürünleri yenilebiliyor. Oruç boyunca alınan gıdaların yarı yarıya düşürülmesi gerekiyor.

Ortodoks inancı, Noel Orucu süresince kötü düşüncelerden ve günahlardan arınılmasını, iyilik yapılmasını, dargınların barışmasını ve insanların bağışlanmasını öğütlüyor.

Papa Françesko’dan Ekümenik Patrik I.Bartholomeos’a Mektup

Papa Françesko, Noel Oruç dönemini kutlamak için Ekümenik Patrik I. Bartholomeos’a İstanbul’a gelen heyetle beraber bir mektup gönderdi. Papa Françesko, Patrik I. Bartholomeos ve Rum Ortodoks Kilisesi’yle bir araya gelmeyi arzu ettiğini dile getirerek iyi dileklerini sundu.

Haziran ayında Girit’te düzenlenen Kutsal Konsey’de dile getirilen Hristiyan birlikteliğini yeniden kurmanın taahhüdünü de tekrarladı. Papa, kiliseler arasındaki ilişkilerin çatışmaların olduğuna dikkat çekerek “Sadece dua, ortak iyi işler ve diyalog” diyerek, “bölünmeyi aşmamızı ve birbirimize daha yakınlaşmamızı sağlayabilir” dedi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi