23 Nisan 2024 Salı

Ottoman Korosu 12 dilde ilahi ve şarkı söyleyecek

Osmanlı İmparatorluğu’nda yaşamış farklı dini ve etnik kökenlerin ilahi ve şarkılarını 12 dilde seslendiren “Ottoman İstanbul Korosu” tanıtıldı.

Dolmabahçe Sarayı Sergi Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan koronun kurucusu ve şefi Yılmaz Özfırat, Ottoman İstanbul Korosu’yla yeni bir projeye imza attıklarını söyledi.

İstanbul Ottoman Korosu’nun, İstanbul’da yaşayan farklı medeniyetteki kişileri bir araya getirerek oluşturulduğunu anlatan Özfırat, koro içerisinde 3 semavi dinin temsilcilerinin bulunduğunu kaydetti.ottoman korosu

Tamamı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı müzisyenlerden oluşan koro içerisinde Ermeniler, Türkler, Kürtler, Lazlar, Arnavutlar, Çerkeslerin yer aldığını ifade eden Özfırat, “Baktığımızda Osmanlı İmparatorluğu’nun 630 yıl boyunca bir arada yaşayan kültürlerin tamamını koromuz içerisinde bulundurmaya çalışıyoruz” dedi.

Koronun birçok dilde şarkı ve ilahiler okuyacağına dikkati çeken Özfırat, koroyla dünyaya da barış mesajları vereceklerini belirtti.

Özfırat, “Koro 10 kız ve 10 erkekten oluşuyor. İlk konseri Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müsait olduğu tarihte himayelerinde yapmak istiyoruz. Koroda 12 dilde şarkı ve ilahi söylüyoruz. Türkçe, İbranice, Zazaca, Ermenice, Kürtçe, Fransızca, İtalyanca, Yunanca, Lazca, Arapça gibi coğrafyamızda yaşayan bütün dilleri sahnede de kullanacağız” diye konuştu.

Uluslararası Köprü Derneği Başkanı Ömer Faruk Taner de güzel bir yolculuğun başlangıcında olduklarını belirterek, dernek olarak etnik ve dini diğer farklılıkların ülke kültürünün zenginleşmesinin unsurları olduğuna inandıklarını ifade etti.

Taner, “Osmanlı Korosu’nun kurulması konusunda da Antakya Medeniyetler Korosu’nun kurucusu ve şefi Yılmaz Özfırat’la beraber çalıştık. Medeniyetler beşiği dostluk kardeşlik barış topraklarından dünyaya Osmanlı korosuyla büyük lezzetler sunacağız. Sahip olduğumuzu kültürler farklılıklarımızla ortaya çıkacaktır. Yolumuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ottoman İstanbul Korosu, “Sarı Gelin” adlı türküyü Azerice, Ermenice ve Türkçe olarak seslendirdi.

Toplantıya gazeteci Kadir Çelik ve Uluslararası Köprü Derneği Başkan Yardımcısı Işık Sadık Ahmet da katıldı.

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi