29 Mart 2024 Cuma

Pakistan’da 11 Hristiyan TV Kanalı Kapatıldı

Pakistan hükümetinin yönetimi altında olan ve son zamanlarda çalışmalarını arttıran “Pakistan Elektronik ve Medya İzleme Organları” Pakistan televizyonunda Urdu dilinde 11 Hristiyan kanalının yasadışı yayın yaptıklarını tespit ederek kapatılmasına karar verdi.

Eylül ayında, 11 Hristiyan kanal hakkında yetkisiz yayın yaptıkları gerekçesiyle, Pakistan Elektronik ve Medya İzleme Organları önce Protestan gruplar tarafından yönetilen 10 kanalı tespit etti, daha sonra ise Lahor Katolik Episkoposluğu’na bağlı ‘Diocesan Catholic’ televizyon kanalını yasadışı yayın yaptığını tespit ederek kapatılacağını bildirdi.

Pakistan hükümet yetkilileri, “Pakistan televizyonunda yasadışı yayın yapan kanalların en kısa zamanda tespit edilip kapatılması için gereken işlemler başlatılacak.” açıklamasını yaptı.

Peder Mushtaq Anjum, Pakistan Hükümetinin aldığı kararlar ile ilgili, “Tanrı’nın sözünü yaymak yasadışı ilan edildi. Hristiyanlar seneler boyunca müjdeyi yaymak ve Hristiyanlık hakkında insanlarla bir şeyler paylaşabilmek amacıyla internet ve tv yayınlarını oluşturmaya çalıştılar. Kamu televizyon kanalları Hristiyanlara hiçbir şekilde yer vermiyor. Bizler, Hristiyan kanallarının neden yasadışı olarak nitelendirildiğini anlamak istiyoruz. Bu gayrimüslimleri etkileyen bir ayrımcı yasa Bizler Hristiyan federal bakanı Kamran Michael’in bu duruma müdahale etmesini talep ediyoruz. Söz konusu suç gerekçeleri dini ayrımcılıktan öte bir şey değil. Pakistan’da dini azınlıkları ikinci sınıf halk olarak sayıyorlar” dedi.

Katolik Peder Mushtaq Anjum, Pakistan hükümetine söz konusu yasanın kaldırılması için çağrıda bulundu.(Olga Daşcinscaia)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi