28 Mart 2024 Perşembe

Pakistan’da 2020 Katolikler için “Gençlik Yılı” Olacak

“2020 Gençlik Yılı Olacak”: İslamabad Episkoposluğu’nun başındaki Başepiskopos Joseph Arshad ve Pakistan Episkoposlar Konferansı Başkanı olarak Agenzia Fides’e açıklamalar yaptı. Vatikan’da düzenlenen Gençlik Sinodu’nda ortaya konan hedeflere cevap veren Pakistan’daki Katolik Kilisesi, yeni nesillerin “çeşitli dinlere, etnik gruplara ve kültürlere mensup gençler arasında dostluk ve cemaat yoluyla müjdeyi daha iyi anlatabileceğine” inanıyor. Gençleri “birlik ve uyumun teşviki için çalışmaya çağrılan aktif vatandaşlar olarak tanıtan açıklamada ayrıca; toplumdaki değişimlerden sorumlu olabilecekleri ve uluslarının tarihinde hayati bir rol oynayabilecekleri” ifade edildi.

Bu düşüncelerden yola çıkarak, Pakistan Episkoposları, “gençlerin yaşamı için kilit faktör eğitimdir, özellikle de azınlıkta bulunan cemaatlerin üyesi olan gençler için” anlayışını vurguladı. Eğitim, “topluma barış getirmek ve adaletsizlik ve yolsuzlukla mücadele etmek” için şarttır denildi.

“Gençlik Yılı, sevgi, umut, birlik, barış ve karşılıklı saygı gibi değerlerin toplumsal önemini anlatmayı ve yaygınlaştırmayı hedeflemektedir, böylece genç insanlar toplumumuzda birliği, barışı ve uyumu kolayca geliştirebilirler” denilen açıklama ülke Hristiyanları arasında heyecan yarattı.

Bu çerçevede, Caritas Pakistan, “Jesus Youth Pakistan” gibi diğer derneklerle birlikte, gençleri gerçek barış yapıcıları olmaya yönlendiren “Barış için Gençlik” projesini başlattı.

Genç Hristiyanlardan gelen mesajın, politikacılara ve topluma ulaşması için yine genç Müslümanlara, Hindulara ve Sihlere de ulaşması hedefleniyor, gençlerde bu açıklamaya karşın: “Biz ülkenin geleceğiyiz, barış, adalet, hoşgörü ve saygıdan oluşan bir gelecek inşa etmek istiyoruz. Çünkü her insanın onuru için, ırk, din, sosyal sınıf ayrımı yapmadan yaşamalıyız” mesajını ilettiler.

Aynı cevapta; “Episkoposlar Konferansı’nda “Adalet ve Barış” Komisyonu’nun açıkladığı gibi, herkese uyum ve barışın tüm ülke için ortak bir iyilik ve öncelik olduğu bilincini oluşturmak için çalışıyoruz. Bu bilinçlendirme çalışmalarına başlamak bizim için de esastır” dediler.(NE/Fides.org)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi