25 Nisan 2024 Perşembe

Pakistan’da Ömür Boyu Hapis Cezasına Çarptırılan Hristiyan Adam Serbest Bırakıldı

Pakistan’daki Lahor Yüksek Mahkemesi, küfürle suçlanan ve Pakistan hapishanesinde tutulan Hristiyan adamın berat etmesine karar verdi.

Imran Ghafur Masih

Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC), Imran Ghafur Masih’in küfür yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını bildirmişti. CBN News ise, 15 Aralık’ta yüksek mahkemenin Masih’in serbest bırakılmasına karar verdiğini duyurdu. Imran’ın kardeşi Naveed Masih ICC’ye, ‘‘Bugün bizim için diriliş günü. Tanrı ağlayışımızı işitti. Rabbe minnettarız. Bizim için Noel hediyesi oldu’’ sözleriyle duygularını dile getirdi.

Masih ailesine ait kitapevini temizliyor, eski kitapları ve belgeleri yakıyordu. Ancak 2009 yılında Arapça dini yazılar içeren bir kitabı yaktıktan sonra dine hakaretle suçlandı. Masih, komşusuna dini yazılar içermesine rağmen kitabı yakmasının uygun olup olmadığını sordu. Komşusu Liaquat Ali kitabı yakabileceğini söyledi, ancak Masih gittikten bir kısmı yanan kitabı alarak, Masih’i dine hakaretle suçladı. Olayın ardından öfkeli bir kalabalık Masih’in evine gelerek kendisine ve aile üyelerine saldırdı. 

Olayların büyümesi üzerine güvenlik güçleri gelerek Masih’i gözaltına aldı. Karakolda tutulduğu sürece öfkeli kalabalığın dışarıda toplanarak tehdit ve hakaret sloganları attığı belirtildi. 

Masih, Ocak 2010’da ömür boyu hapis cezasına ve 100.000 rupi (yaklaşık 1.300 dolar) para cezasına çarptırıldı. Davası temyize gönderildi, ancak yıllarca sonuç alınamadı.

Uluslararası Hristiyan Kurumu, Pakistan’da dine hakaret suçlaması nedeniyle en az 24 Hristiyanın hapsedildiğini bildirdi. (CHL)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi