25 Nisan 2024 Perşembe

Pakistan’da Şiddetli Sel Felaketi: Katolik Kilisesi Gönüllüleri Muhtaçlara Yardım Ediyor

Pakistan’ın Sind ilinde meydana gelen şiddetli sel felaketinde Katolik Kilisesi’nden gelen gönüllüler evlerini kaybedenlere yardım ediyor.

Pakistan’ın güneyini ciddi şekilde sınayan ve Karaçi şehrini harap eden sellerden bahseden Pakistan Katolik Episkoposları Sosyal İletişim Komisyonu Genel Sekreteri Peder Qaisar Feroz OFM Cap, “Kovid-19 acil durumunu yaşarken, muson mevsiminin şiddetli yağışları Sind eyaletini, özellikle de eyaletin başkenti Karaçi’nin büyük metropolünü altüst etti. Tüm Pakistan’ın şehri sular altında bırakan sellerden etkilenen insanlara yardım etmek için öne çıkma zamanı geldi” dedi.

Karaçi’deki Kapuçin’ler gibi birkaç gönüllü grubunu takip eden Peder Qaisar Feroz, “Yoksulların göz ardı edilmemesini ve hükümetin bu ihtiyaç anında insanlara yardım etmede hayati bir rol oynamasını” umuyor. Altı yıldır Karaçi’de görev yapan Peder Qaisar, bir hafta içinde, şehirdeki insanların yağmurlar ve seller nedeniyle deri hastalıkları, karın hastalıkları ve diğer çeşitli enfeksiyonlardan da muzdarip olabileceklerini tahmin ediyor. Karaçi’deki Kapuçinlerden sorumlu ve “Mesih’in Elçileri” adlı gönüllüler grubunun koordinatörü Peder Nazir John OFM Cap, Fides Ajansı’na yaptığı açıklamada: “Son üç gün içinde her gün 600 kişiye yiyecek dağıttık ve evini kaybeden 200 kişiye hizmet verdik. Bölgemizdeki 100 aileye kahvaltı dağıtmaya başladık. Herhangi bir inanç ayrımı yapmadan, insanların ciddi sıkıntı içinde olduğu ve gerçekten fakir olduğu gecekondu mahallelerindeki insanlara ulaşıyoruz” dedi.

Fides’e konuşan Caritas İdari Sekreteri Mansha Noor, ”Acil durumun ilk gününden bu yana Caritas Karaçi Afet Yönetim Komitesi 1000’den fazla aileye yiyecek ve maden suyu dağıtımını organize etti. Özellikle yoğun yağmur nedeniyle evlerinin çatısının hasar gördüğünü gören ailelere de branda dağıttık” dedi.

Mansha Noor ayrıca şunları söyledi: “İlk iki gün (28 ve 29 Ağustos), elektrik ve cep telefonu ağlarının yetersizliğinden dolayı insanlara ulaşmak çok zor oldu. Birçok kişi, bizimle sular altında kalmış sokaklarda yürüyerek, kapı kapı yiyecek dağıtmak için gönüllü oldu. Kanalizasyon suyunun yanı sıra yağmur suyu da Caritas ofisimize girdi, malzemelerimizi, mobilyalarımızı mahvetti ve belgelerimizi yok etti. Ancak bu zorluklara rağmen, muhtaçlara yakın olma görevimizi sürdürüyoruz.”

Muson mevsimine özgü yağmurlar 22 Ağustos’ta başladı ve ikinci dönemde, 25-27 Ağustos tarihleri arasında büyük hasara neden oldu. Karaçi’deki birçok altyapı tahrip edildi. Şehir hala sular altında ve bütün trafik alt geçitlerinin tamamı suyla dolu. Pakistan Korucu ve Deniz Kuvvetleri kurtarma operasyonları başlattı.

Sindh eyaletinin yardımından sorumlu hükümet komiserinin verdiği bilgiye göre, Karaçi şehrinin altı mahallesi de dahil olmak üzere, Sindh eyaletinin yirmi mahallesinde, ”felaket durumu” ilan edildi. Başbakan İmran Khan, hükümetin Karaçi şehrine tam desteğini temin ederek acil bir müdahaleyi harekete geçirdi. (Agenzia Fides)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi