19 Mart 2024 Salı

Pakistan’da Yolcu Uçağı Yerleşim Alanına Düştü

Pakistan’da Lahor – Karaçi seferini yapan PK-303 sefer sayılı Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Karaçi Havalimanı’na inerken, teknik arıza nedeniyle düştü. 

Pakistanlı yetkililer, inişten bir dakika önce uçakla iletişimin kesildiğini açıkladı. Pakistan Havayollarına ait uçakta 107 yolcu ve mürettebat bulunduğu öğrenildi.

Karaçi Belediye Başkanı Vasim Akhtar, uçakta bulunan yolcu ve mürettebattan kurtulan olmadığını belirterek, kaza nedeniyle 6 binanın tamamen yıkıldığını bildirdi. Uçağın düştüğü noktada sokakların dar ve nüfusun yoğun olduğu belirtiliyor. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada bölgedeki hastanelerde acil durum ilan edildiği ve kaza dışındaki vakalarda vatandaşların hastaneleri işgal etmemeleri istendi. Ülkede gönüllü ambulans hizmetleri veren Edhi Vakfı, kaza alanında yaptıkları çalışmada şu ana kadar 13 yolcunun cesedine ulaştıklarını ve bölgede yaşayan 30 kişinin ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı. 

Karaçi’nin bağlı bulunduğu Sindh Eyalet Valisi İmran İsmail yaptığı açıklamada, uçağın yerleşim alanına düşmesi nedeniyle korkutucu boyutta ölü ve yaralı sayısıyla karşılaşmaktan endişe ettiğini belirtti. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan’daki uçak kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek, “Kardeş Pakistan’da Karaçi Havalimanı yakınlarına bir uçağın düştüğünü büyük üzüntüyle öğrendik. Dost ve kardeş Pakistan’ın acısı bizim acımızdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Pakistan Büyükelçisi ise yaptığı son dakika açıklamasında, “Vatandaşımızın olduğu bir isme rastlamadık” dedi.


İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi