19 Nisan 2024 Cuma

Pakistan’da Yüzlerce Hristiyan Aile Evlerini Terk Etti

Pakistan’ın Lahore bölgesinde bir Hristiyan gencin Facebook üzerinden küfürlü mesajlar yazması üzerine, aşırılık grupları ayaklandı. Gencin asılmasını talep eden ve yerli halkın evlerini ateşe vermekle tehdit eden aşırılık yanlılarından korkan yüzlerce aile, yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldılar.

Yerel Hristiyanların anlattıklarına göre; aşırılık grupları, Facebook üzerinden küfürlü mesajlar yazan 17 yaşındaki Patras Masih’i bulamazlarsa tüm halkın evlerini yakıp yıkacaklarını söylediler.

Aşırılık grupları ciddi olduklarını gösterebilmek için yanlarında benzin getirdiler. Olay yerine gelen polis ekiplerinin 17 yaşındaki Masih’i tutuklaması üzerine grup dağılmak zorunda kaldı.

İnsan hakları savunucusu Sardar Mushtag Gill:  ‘’Bu bölgedeki Hristiyanlar, evlerini yıkmakla tehdit eden aşırılık gruplarından korkuyor, fakat şu an için durum kontrol altına alınmış durumda. Polis ekipleri sürekli olarak gereken kontrolleri yapıyor. ‘’ dedi.

İngiliz-Pakistan Hristiyan Derneği (BPCA), Lahor’daki Masih’in ölümcül suçlamalarla yüz yüze geldiğini aktardı. Gencin anlattıklarına göre Facebook üzerinden uygunsuz paylaşım yapan kendisi değildi. Çünkü tüm bu olanlardan bir gün öncesine kadar telefonunu kaybetmişti. Fakat Masih’in bu dediklerini kanıtlayan bir veriye henüz ulaşılamadı.

Yüzlerce radikal, Dari köyündeki gencin evinin yakınında toplandı ve başını kesmek istedi.

BPCA, tüm bu olanların ardından evlerini terk eden Hristiyan ailelerin sayısının 800’e ulaştığını aktardı.

Masih son zamanlarda küfür suçlamasıyla tutuklanan 4. genç oldu.

İnsan hakları savunucusu grup: ‘’Telefonunu kaybetmek, diğerlerinden farklı olmak, herkesten farklı bir inanca sahip olmak, arkadaş ortamına uyum sağlayamamak, aşık olmak, çok akıllı olmak, iyi bir iş yapmak, tüm bu eylemler Pakistanlı Hristiyan erkekleri için  tehlike arz ediyor. Bu tür eylemler yüzünden çoğunlukla ya hapishaneye giriyor ya da öldürülüyorlar. Söz konusu eylemlerden en az bir tanesini yapmayan bir genç var mı ki?’’ açıklamasında bulundu.

Farklı inançların topluluklarının liderleri gibi yerli Kilise liderleri de bundan sonra birbirine destek olacaklarını ve sorunların yaşanmayacağını vaat ederek evlerini terk eden yüzlerce Hristiyan ailenin geri dönmesi için yalvarıyorlar .

Mushtag Gill: ‘’Öfkeli radikaller görüşlerine küfreden herkesi yakıp öldürebilecek haklara sahipler. Pakistan halkını ve dini azınlıkları korumak ve kurtarmanın tek yolu tüm bu kanunları ortadan kaldırmak olacaktır.  ‘’ dedi.

2011 yılında da aynı şekilde bir grup radikal, yerli halkın kendilerine küfrettiği iftirası üzerine büyük bir saldırı düzenlemiş ve yüzlerce Hristiyan bölgeden kaçmak zorunda kalmıştı.(cnl.news,baznica.info)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi