25 Nisan 2024 Perşembe

Pakistanlı Hristiyanlar, Diğer İnançları Noel Etkinliğine Davet Ediyor

Kardinal Joseph Coutts, kiliseleri ve diğer inanç mensuplarını Noel ruhunda uyum, barış ve dayanışmayı kutlamak için Aziz Patrick Katedrali’ndeki etkinliğe davet etti.

Kardinal Joseph Coutts

Pakistan’ın güney liman kenti Karaçi’nin Başepiskoposu Kardinal Joseph Coutts, Hristiyanları ve diğer dinlerin temsilcilerini 12 Aralık’ta Aziz Patrick Katedrali’nde gerçekleşecek olan Noel öncesi kutlamaya davet etti. Kardinal Coutts, ‘‘Sadece kutlamak için bir araya gelmemeliyiz, aynı zamanda birbirimizin zor zamanlarında birleşmemiz gerekiyor’’ dedi. 

Zorluklara Karşı Birlik

”Mutlu Noeller”

Kardinal, 2015 yılında IŞİD saldırıları sonucunda 45 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından şehrin dini liderlerinin bir araya geldiğini hatırlatarak, ‘‘Dini liderleri davet ettik. Kurbanlar ve aileleri için dua etmelerini istedik. Olay uluslararası ve ulusal medyada geniş yer buldu’’ dedi. 75 yaşındaki kardinal, olayın Karaçi’de terörizmin ve karışıklığın hâkim olduğu bir dönemde hepimiz için birlik kaynağı olduğunu söyledi. Kardinal Coutts, gerçek bir değişim için barış ve uyum mesajının tabandan yayılması gerektiğini söyledi.

Albaraka Welfare Trust International ile Dinlerarası Barış ve Uyum Komisyonu genel sekreteri Allama Ahsan Siddiqui, herkesi küçük adımlarla başlayarak barışı ve kardeşliği inşa etmeye çağırarak, ‘‘Toplumumuzda büyük bir değişiklik yaratılabilir. Bu ancak herkesin nefreti kınayıp sevgiyi duyurduğunda gerçekleşecektir. Bir gün hepimiz bu ülkeye ait olduğumuzu gururla söyleyeceğiz. Herkesi kapsayan bir Pakistan hayali gerçekleşecektir’’ dedi.

Azınlık Hakları İçin Birlik

Milletvekili Mangla Sharma, çeşitli dini gruplardan insanlar arasında hoşgörü ve diyalog çağrısında bulunan Hristiyan topluluğuna çabalarından dolayı teşekkür ederek, bu tür girişimlerin herkes tarafından organize edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Ulusal Adalet ve Barış Komisyonu direktörü Peder Saleh Diego ise, ‘‘Hepimiz barış ve adalet için bir araya gelmeliyiz. Rabbimiz adaletin Efendisidir. Birlik olursak her şey mümkün’’ ifadelerinde bulundu.

Rapha Mission International başkanı Pastör Suleman Manzoor, Hristiyanları ve diğer inanç mensuplarını 20 Aralık Pazar günü Hristiyan Mezarlığı’nda başlayıp Karaçi Basın Kulübü’nde sona erecek olan Noel barış etkinliğine davet etti. (vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi