24 Nisan 2024 Çarşamba

Pakistanlı Hristiyanlar Uluslararası İnsan Ticaretinin Kurbanı Oluyor

Geçtiğimiz bir yıl içerisinde 600’e aşkın Hristiyan genç kız Pakistan’dan Çin’e gelin olarak satıldı.

Associated Press haber kaynağından alınan bilgilere göre, yüzlerce kadın ve genç kız Çin’e gelin olmak üzere gönderildi. Olay ile ilgili yapılan detaylı araştırmaların sonucunda kadınların kötü muameleye maruz kaldığı ve fuhuşa zorlandığı ortaya çıktı. 

Pakistanlı araştırmacılar, 629 kadının Pakistanlı aileleri tarafından Çin’e satıldığını tespit etti.

Uzmanlar, Çin’e zorla gönderilen Hristiyan kadınlarının net sayısını tespit edebilmek için Pakistan’ın ulusal havaalanlarında oluşturulan seyahat kayıtlarının bulunduğu sistemi inceledi. Daha sonra ise sınır dışına çıkan ve evlenen kadın sayılarına ulaştılar. 

Oluşturulan listeye göre; 2018 yılı ile 2019 yılı arasında tam 629 kadın Çin’e gönderilip, evlendirilmiş. 

Konu ile ilgili detaylı bilgileri Associated Press ile paylaşan anonim kişilerden biri: “Pakistan’lı kadınların Çinli erkeklere gelin olarak satılması brokerler için karlı bir ticarete dönüşmüş durumda. Pakistanlı ve Çinli brokerler gelin ticaretinden 4 ila 10 milyon rupi (25 bin ila 65 bin dolar) kazanıyor. Kadınların ailelerine verilen tutar ise sadece 200 bin rupi yani yaklaşık 1.500 dolar” açıklamasında bulundu.  

Anonim olarak kalmayı tercih eden bir diğer kişi ise Pakistan hükümetinin bu konu ile ilgili başlattığı soruşturmanın tam bir hayal kırıklığı olduğunu ve kadın ticareti ile mücadelelerin yavaşlatıldığını haliyle de bu gibi ticaretlerin gün geçtikçe arttığını vurguladı. 

Anonim: ”Kimse bu kızlara yardım etmek için bir şey yapmıyor. Halkın güçlü sesi duyulmadıkça bu durumu ortadan kaldıramayacak, tüm polis ekipleri yetkililer tarafından baskı görüyor. Kısacası insan ticareti kontrolden çıkmak üzere” açıklamasında bulundu. 

Mayıs ayında Associated Press haber kaynağında çıkan haberlere göre, yoksul ailelerden yüzlerce Pakistanlı Hristiyan kadın zorla evlendirilmek üzere Çin’e satıldı. 

Nüfusun yüzde 2.6’sını temsil eden Pakistan’ın Hristiyan azınlığı önemli ölçüde yoksullaştı. Uluslararası evlilik brokerleri ise bu durumu fırsat bilerek insan pazarlamasını büyük bir ticarete dönüştürdü. (cnl.news/O.D)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi