29 Mart 2024 Cuma

Papa bu pazar İsa Mesih’in doğduğu şehirde olacak

Ramallah Latin Patriği Raid Ebu Sahliye, Papa Francis’in gelecek pazar günü İsa Mesih’in doğduğu  Beytullahim’e yapacağı ziyaretin “Hristiyanlara destek amacı taşıdığını” belirtti. Konuyla ilgili konuşan Ebu Sahliye, “Papa Francis’in kutsal topraklara ziyareti, barış mesajı ve Filistin’in vazgeçilmez parçası olan Hristiyanlara destek anlamı taşıyor” dedi. Ziyaretin, İsrail-Filistin barış müzakerelerinin başarısız olduğu ve Yahudi yerleşim birimlerinin arttığı dönemde gerçekleşeceğini hatırlatan Patrik Ebu Sahliye, sözlerini şöyle sürdürdü:

Papa Francis’in, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la görüşmesi ve Batı Şeria’daki mülteci kamplarındaki çocukları ziyaret etmesi, Vatikan’ın Filistin sorununa ve yurtlarından çıkarılmış Filistinlilere topraklarına geri dönüş hakkı verilmesine destek verdiğini gösteriyor. İsrail’in, Filistinlilere yönelik ihlalleri günden güne artıyor, Hristiyanlar ancak izin belgeleriyle Kudüs’e gidebiliyor. Aşırı Yahudi gruplar tarafından Batı Şeria’daki kiliselere sık sık saldırılar düzenleniyor. İsrail polisleri, bu saldırganları tanımasına rağmen onları gözaltına almıyor. İsrail’in bu konuda önlemler almasını talep ediyoruz.”

Batı Şerialı Hristiyanlar, Papa’yı bekliyorlar

Papa‘nın ziyaretinin kendilerine umut verdiğini belirten Ramallahlı Anton Bruk, “Dini, siyasi ve ruhani birikime sahip böyle bir şahsiyetin yanımızda olması, Filistin halkının topraklarına sahip çıkmasını sürdürmesi için destek niteliğindedir. Kudüs’teki binlerce Hristiyan, Papa‘yı orada görmek için can atıyor ancak İsrail, buna müsade etmeyecek” iddiasında bulundu.

İmad Fureyc de “Papa‘nın ziyareti, adalet ve özgürlük isteyen Filistin’in yaralı halkına destektir. Bir milyardan fazla mensubu olan Katoliklerin lideri Papa‘nın bu ziyareti, toprakları işgal edilmiş Filistin halkı için çok önemlidir. Papa, Filistinlilerin acısını iyi bilmesine rağmen burada kendi gözüyle görüp tanıklık edecek” diye konuştu.

Kudüs Latin Patriği Fuat Twal, Papa Francis’ipope-francisn, 50 yıl önce Papa 6. Paul ile İstanbul Patriği Athenagoras’ın bir araya gelişinin yıldönümü münasebetiyle 25 Mayıs’ta Filistin topraklarında bulunan Beytullahim’e geleceğini açıklamıştı.

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi