19 Nisan 2024 Cuma

Papa Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi başladı

Papa 1. Francis’in üç günlük resmi Türkiye ziyareti başladı. Uçağı Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yapan Papa 1. Francis’i Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı. Anıtkabir’de Atatürk mozolesine çelenk koyup saygı duruşunda bulunan Papa Francis daha sonra Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na giden Papa Francis’i Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşıladı.

Uçakta DHA muhabiri Esma Çakır’a konuşan Papa Francis, “Türkiye, sınırındaki çok sayıda mülteciye kucak açmış bir ülke” dedi.Papa Francis ile Bakan Çavuşoğlu, Anıtkabir ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda Şeref Salonu’na geçerek burada bir süre sohbet etti. Hürriyet gazetesinde yer alan haberde, sohbet sırasında Papa’nın ince belli bardakta Türk çayı içtiği bildirildi.

erdogan papa

Hürriyet’ten Uğur Ergan’ın haberine göre, bir süre dinlenen Papa için iki makam aracı bekletildi. Birisi zırhlı Mercedes, diğeri ise Volkwagen Passat modeliydi. Türkiye’ye gelmeden önce makam aracı olarak Fiat Albea modelini tercih eden Papa’ya, güvenlik nedeniyle bu model bir aracın tahsis edilemeyeceği ancak daha mütevazı bir araç verileceği bildirilmişti. Papa ise Esenboğa Havaalanı’nda zırhlı Mercedes yerine yine zırhlı olan Volkswagen Passat tipi makam aracına binmeyi tercih etti. Papa’nın tercih ettiği Volkwagen’ın Türkçe tercümesi “Halk Arabası”. Ancak bu tabir daha çok Vosvos’lar için kullanılıyor.

Papa’nın Ankara’daki ilk durağı Anıtkabir oldu. Papa Francis, mesafe uzun olduğu için Aslanlı Yol’dan yürümeden Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Papa Anıtkabir’e kırmızı beyaz karanfillerle hazırlanmış ve üzerinde  İngilizce “Pope Francis” yazan çelengi bıraktıktan sonra geri geri giderek, yaklaşık bir dakika anıtmezar önünde bekleyip dua etti. Saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Papa, özel deftere duygularını yazıp imzaladı.

21 pare top atışı

Papa Francis’in Anıtkabir’den sonraki durağı Cumhurbaşkanlığı Sarayı oldu. Papa’yı Cumhurbaşkanı Erdoğan sarayın kapısında karşıladı. Karşılama töreninde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı da bulundu. Atlı birlikler, Papa’nın aracına Saray’ın girişine kadar eşlik etti. Papa’nın onuruna 21 pare top atışı yapıldı.

Katolik aleminin ruhani liderinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki temaslarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak. Papa sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüşecek ve ardından ikili ortak basın toplantısı düzenleyecek.

 

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi