19 Nisan 2024 Cuma

Papa: Dışarıya Açık ve Özgür Bir Kilise’ye İhtiyacımız Var

Papa Françesko, cumartesi günü “Evangelii Gaudium: Karşılama ve Bakış Açıları- İleri giden Kilise” adlı uluslararası toplantıya katılanları ağırladı. Son üç gün içerisinde Episkoposlar, din adamları ve dünyanın dört bir yanından inanlılar, Papa’nın altı yıl önce yayımlanmış olan Apostolik Teşviğini tartışmak için Vatikan’da toplandılar.

 

”Çok basitçe söylemek isterim: İncil’in neşesi İsa ile karşılaşmadan kaynaklanır.” Bunlar Papa’nın cumartesi günü Vatikan’da yeni restore edilmiş olan Benedictions Salonu’nda söylediği sözlerdi. Yeni Evanjelizm’in tanıtıldığı, Papalık Konseyi tarafından düzenlenen bu Uluslararası Toplantıya katılan katılımcılara konuşan Papa; ”İyi görünmeyi ve rahatlığı düşünmeyip, dışarıya açık olan özgür bir Kiliseye ihtiyacımız var” dedi.

Müjde’yi İlan Etme İhtiyacı Kendiliğinden Ortaya Çıkar

Papa Françesko: ”Sadece Rab ile bir araya geldiğimizde, yalnızca O’nun sağlayabileceği sevgi ile dolup taşabiliriz. Müjde’yi ilan etme ihtiyacı kendiliğinden ortaya çıkar ve bu ihtiyaç durdurulamaz.”

Daha sonra sözlerine şöyle devam etti: ”Paskalya sabahı müjde işte bu şekilde başladı, dirilmiş olan, Yaşayan İsa ile karşılaşan bir kadın, Mecdelli Meryem, Havariler’e müjdeyi duyurmaya gitti.” Ve ekledi:

 ”Günümüzdeki insanların deneyimleri Mecdelli Meryem’in deneyiminden çok da uzak değildir. Her insanın yüreğinde, sonsuz gerçek sevgi ve Tanrı özlemi yer almaktadır.

Papa, “yaşamak için Tanrı’nın sevgisine ihtiyacımız olduğunu” vurguladı. ”Eğer bu sevgi her zaman yüreğimizde olsaydı farklılıkların üzerinde durup, tüketim kültürüne bu kadar sarılmış olmazdık” diye ekledi.

Başpiskopos müjdecilere vurgu yaparak; ”her zaman yolda olduklarını ve başkalarıyla aradıklarını unutmasınlar” dedi.

Yeni Yollar Takip Edin

Konuşması sırasında Papa Françesko; ”hata yapma ve yeni yolları takip etme korkularımızın önümüze geçmelerine izin vermememizi söyledi. Yoksulluklarımız engel değildir, Tanrı’nın lütfu zayıflıkta kendini göstermeyi sevdiği için değerli enstrümanlardır” dedi.

Papa, konuşmasını bitirirken, herkesin karşı çıktığı ve inançları için zulmedilen ilk Hıristiyanların rehberlerimiz olmaları gerektiğini söyledi.

Papa Françesko, ”İyi gitmeyen şeyler, zorluklar, yanlış anlaşılmalar nedeniyle üzülmemeliyiz: onlar “Rabbimiz İsa Mesih’in bilmenin yüceliğinin” karşısında küçük şeylerdir” diyerek tavsiyede bulundu.

”Her şeyin yanlış gittiğine bağlı olan yenilgiden etkilenmeye izin vermeyelim, onun yerine her günün yazarını ve hayatı Tanrı ile birlikte bir aşk hikayesi yapan Kutsal Ruh’u çağırmaya izin verelim” diyerek sözlerini sonlandırdı. (vaticannews.va)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi