20 Nisan 2024 Cumartesi

Papa, Doğu Hristiyanlarına Paskalya Dileklerini Sundu

Katolik Kilisesi, İlahi Merhamet Pazarı ayinini gerçekleştirirken, Papa Françeşko, Paskalya’yı kutlayan Doğu Kiliselerine iyi dileklerini sundu.

Kutsal Ruh Kilisesi’nde gerçekleşen Regina Coeli ayininde konuşan Papa Françeşko, Papa II. Jean Paul’un Kutsal Ruh Kilisesi’ni, ‘İlahi Merhamet’ için bir tapınak olarak gösterdiğini hatırlattı.

Papa, ‘‘Hristiyanlar, yaşamda ve tarihsel süreçte gerçekleşen fırtınalara karşı tepkisiz kalamaz. Bunun yerine merhamet göstermelidir. Herkese karşı, özellikle acı çekenlere ve terk edilmiş olanlara merhamet göstermeliyiz’’ dedi.

Kalpten Gelen Merhamet

Papa Françeşko, merhametin sadece yardım duygusuyla değil, kalpten gelen tutkuyla gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, ‘‘İlahi Merhamet, ölümden dirilmiş olan İsa Mesih’in yüreğinden gelir. Bağışlanmaya ve esenliğe ihtiyaç duyan herkes için O’nun yüreği açıktır’’ ifadelerinde bulundu.

Papa, dünya koronavirüs salgınıyla yüzleşirken, tüm ulusların dayanışma ruhuyla vatandaşlarına yardım etmesi için dua etti.

19 Nisan’da Paskalya’yı kutlayan Ortodoks Kiliseleri’ne ve Doğu Katolik cemaatlerine selamlarını ileten Papa Françeşko, ‘‘Bu harika hediyeyi hissedelim ve bu hediyenin Mesih’in dirilişiyle sağlandığını umalım’’ dedi. (vaticannews)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi