29 Mart 2024 Cuma

Papa, evsizler için plaj turları başlattı

Papa Françesko’nun evsizler için Vatikan’da duş ve berber hizmetinin ardından evsizlerin kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak için plaja götürülmesi talimatı verdi. Yaz başından bu yana 100 kadar evsizin Onarlı gruplar halinde plajlara götürüldüğü, dönüşte de evsizlere pizza ısmarlandığı öğrenildi.
Vatikan’ın Sosyal Yardım Sorumlusu Başepiskopos Konrad Krajewski, İtalya’da yayınlanan La Stampa Gazetesi’ne verdiği demeçte, evsizlere sadece yiyecek içecek dağıtmadıklarını, onlar için sosyal etkinlikler düzenlediklerini ve son olarak da Papa Françesko’nun sağladığı imkanlarla plaj gezintileri de organize ettiklerini söyledi.
La Stampa’nın haberine göre, Krajewski, kendi kullandığı minibüsle sokakta yaşayan kişileri toplayarak Roma’ya 30 kilometre mesafedeki Roma yakınlarındaki Fregene bölgesindeki plajlara götürüyor. Evsizlerin mayo ve havlu gibi ihtiyaçları da karşılandıktan sonra, evsizler bütün öğleden sonrayı denize girip güneşlenerek geçiriyor. Akşam saatlerinde ise bir pizzacıda yemek yendikten sonra Roma’ya dönülüyor.

“DÜNYAYI KURTARMIYORUZ”

Evsizler için düzenledikleri bu etkinliklerle dünyayı kurtarma gibi bir iddiaları olmadığını belirten başepiskopos Krajewski, Roma’daki evsizlerin yaşadığı sayısız sorunu da çözemediklerini fakat onlara bir parça itibar sağlamayı hedeflediklerini söyledi.  Krajewski “Bugünlerde tatilde olan birçokları gibi günü bir pizzacıda yemek yiyerek bitiriyoruz. En sorunlu ve hırçın görünenleri bile sonunda biraz sakinleşmiş oluyor.” dedi.
Başepiskopos Krajewski, yaz başından bu yana 100 kadar evsizi denize götürdüğünü söyleyerek “Örneğin dün iki Arnavut, bir Afgan, bir Ukraynalı, bir Gürcü, bir Hindistanlı ve üç İtalyan evsizle plaja gittik. Yolda radyo dinleyip şarkılar söyledik. Böyle güç durumda olan kardeşlerimiz için bunlar hafızada yer eden anlar.” dedi. (SG)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi