16 Nisan 2024 Salı

Papa Françesko, ABD Başkanı Joe Biden İle Görüştü

Papa Françesko, Cuma günü Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joseph Biden’ı kabul etti. Papa ve Başkan Biden, diğer konuların yanı sıra göç, insan haklarının korunması ve Covid-19 salgını üzerine konuştular.

Cuma sabahı Papa Françesko, Vatikan Apostolik Sarayı’nda Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. ABD lideri daha sonra Vatikan Dışişleri Bakanı Kardinal Pietro Parolin ve beraberinde Devlet İlişkileri Bakanı Başepiskopos Richard Paul Gallagher ile görüştü.

Holy See basın ofisinden yapılan açıklamada, samimi görüşmeler sırasında, dünyanın korunması ve bakımı, sağlık durumu ve Covid-19 salgınına karşı mücadelenin yanı sıra, mülteciler konusu ve göçmenler için nasıl yardım sağlanacağı konularına yönelik ortak taahhütleri üzerinde durdukları belirtildi. 

Her iki taraf da din ve vicdan özgürlüğü de dahil olmak üzere insan haklarının korunması hakkında konuştu.

Son olarak, görüşmeler, Roma’daki G20 zirvesi bağlamında da mevcut uluslararası duruma ve siyasi müzakere yoluyla dünya barışının teşvikine ilişkin bazı konularda görüş alışverişinde bulunulmasını sağladı.

G20 Toplantısı

Başkan Biden, Cuma sabahı Roma’nın Fiumicino havaalanına geldi. Biden’ın diğer Devlet Başkanları ve önemli uluslararası kuruluşların temsilcileriyle birlikte 30-31 Ekim tarihlerinde yapılacak G20 Zirvesi’ne katılması planlanıyor.

Biden gün içinde İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Mario Draghi ile görüşecek. Cuma günü ise ilerleyen saatlerde Biden’ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesi planlandı.

ABD Başkanı, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP26’ya katılmak için Pazartesi günü Glasgow’a gidecek. (vaticannews)

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

İzmir Azize Helena Cemaati’nin yeni Başpapazı Peder Adrian Baciu Oldu

İzmir Karşıyaka Azize Helena Cemaati'nin yeni Başpapazı Romanyalı Peder Adrian Baciu OFM Conv.’ın görevinin başlangıcı vesilesiyle 14...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi