29 Mart 2024 Cuma

Papa Françesko, Afganistan İçin Dua ve Oruç Çağrısında Bulundu

Papa Françesko, Pazar günü tüm dünyaya seslendiği Angelus duasında Hristiyanları, son günlerde şiddet içeren saldırıların kurbanları olan kadın ve çocuklar başta olmak üzere Afganistan halkıyla dayanışmaya çağırdı ve, “İhtiyacı olanlara yardım etmeye devam edelim” diyerek, “diyalog ve dayanışmanın barışçıl ve kardeşçe bir birlikteliğe yol açması için dua edelim” çağrısında bulundu.

Pazar günü, Papa Françesko, “Afganistan’daki durumu büyük bir endişeyle takip ediyorum” dedi ve ekledi “Geçen Perşembe günü intihar saldırılarında hayatını kaybedenler için yas tutanların ve yardım ve koruma arayan insanların acılarını paylaşıyorum.”

Geçen hafta Kabil havaalanındaki intihar saldırısında yaklaşık iki yüz kişi öldü ve binlerce kişi hala Taliban savaşın mağlubu olan ulusun kontrolünü ele geçirirken umutsuzca ülkeye kaçmayı bekliyor.

Papa Hazretleri, öldürülenlerin canlarını “Her Şeye Gücü Yeten Tanrı’nın merhametine” emanet etti. Aynı zamanda, Afganistan’ın “feci şekilde denenmiş nüfusuna”, özellikle kadın ve çocuklara yardım etmek için çalışanlara teşekkür etti. Papa, “Herkesi, ihtiyacı olanlara yardıma devam etmeye çağırıyorum, diyalog ve dayanışmanın barışçıl ve kardeşçe bir birlikteliğe yol açması ve ülkenin geleceği adına umut olması için dua etmeye çağırıyorum” dedi.

Papa Françesko, “böyle tarihi anlarda kayıtsız kalamayacağımız” konusunda ısrar etti ve Hristiyanlar için yanıt vermenin bir görev olduğunu söyledi. Bu nedenle, “Herkesi duayı yoğunlaştırmaya ve oruç tutmaya davet ediyorum: dua ve oruç, dua ve kefaret. Şimdi bunu yapmanın zamanı geldi.”

Çağrısına vurgu yaparak devam etti: “Ciddiyim: Duayı yoğunlaştırın ve oruç tutun, Rab’den merhamet ve bağışlanma dileyin.” (Vatican News)

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi