29 Mart 2024 Cuma

Papa Françesko, Bir Kez Daha Nobel Barış Ödülü’ne Aday

Papa Françesko bir kez daha Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Norveç Nobel Enstitüsü, bu yıl Nobel Barış Ödülü’ne 318 adayın olduğunu açıkladı.

Basında yayınlanan bilgilere göre, 2017 senesinin Nobel barış ödülü adayları arasında ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Papa Françesko gibi isimler yer alıyor.

Papa Françesko Nobel barış ödülüne 4. kez aday gösteriliyor. Bugüne kadar hiçbir Papa, Nobel Barış Ödülü kazanmadı. Ancak Papa Françesko, bu yıl ödülün en güçlü adayları arasında. Papa seçildiğinden beri, mülteciler, yoksulluk ve iklim değişiklikleri konusunda sergilediği güçlü tavırla sadece Katolik aleminde değil, milyonlarca insanın takdirini kazandı.

Avrupa’da gelen tepkiye rağmen Papa Françesko, ısrarla hem politikacıları hem de halkı mültecilere kapıları açmaya davet etti. Nisan ayında mültecilerin ilk duraklarından biri olan Yunanistan’ın Lesbos adasına bizzat giderek mültecilere, ‘’Buraya kadar gelmemin nedeni size yalnız olmadığınızı söylemektir’’ dedi. Uçağına 12 mülteci alarak onları Vatikan’a kabul etti. Papa, birçok Hristiyan grubun aksine iklim değişikliği konusunda da bilimsel uyarıların yanında saf tutmaktan çekinmedi. Yine yayınladığı Papalık yönetmeliği ile zengin ulusların yoksullara ağır sosyal borçlarını ödemeleri çağrısında bulundu.

Bu yıl Nobel Barış Ödülünü kazananın adı Ekim ayında ilan edilecek, ödül töreni her sene olduğu gibi Alfred Bernhard Nobel’in ölüm yıldönümü olan 10 Aralık’da Oslo’da gerçekleşecek.(Olga Daşcinscaia)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi