20 Nisan 2024 Cumartesi

Papa Françesko, Bu Yılki Noel Mesajında Kardeşliğe Vurgu Yaptı

Katolik Kilisesi Ruhani Önderi Papa Françesko, Cuma günkü Noel mesajında ​​kardeşliğin, koronavirüs salgınıyla şiddetlenen sıkıntılı zamanlar için bir şifre olduğunu belirtti. Ayrıca İsa Mesih’in doğuşunun her zaman bir umut kaynağı olduğunu söyledi.  

Papa Françeşko, Urbi et Orbi (Roma’ya ve tüm Dünya’ya mesaj) mesajında ‘‘Ciddi ekonomik ve sosyal dengesizliklerin damga vurduğu tarihin bu anında, birbirimizi kardeş olarak kabul etmemiz çok daha önemli’’ ifadelerinde bulundu.

Papa, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle sözlerini Aziz Petrus Bazilikası’nın merkezi balkonundan değil, Vatikan’daki kürsüsünden iletti. Papa Françesko’nun kardeşliğe vurgu yaptığı konuşması tüm dünyada canlı olarak yayınlandı. Dayanışma çağrısının özellikle ‘en kırılgan olanlara, hastalara, ekonomik şartlar nedeniyle işsiz kalanlara, büyük zorluklar yaşayanlara ve aile içi şiddete maruz kalan kadınlara’ yönelik olduğunu söyledi.

Papa-Françesko-Bu-Yilki-Noel-Mesajinda-Kardeşliğe-Vurgu-Yapti

Hepimiz Kardeşiz

Papa, İsa Mesih sayesinde farklılıklara sahip olsak bile her kıtadan, her dilden ve her kültürden insanları kardeş olarak kabul edebileceğimizi vurguladı. Papa Françesko, ekolojik kriz ve koronavirüs salgını nedeniyle kötüleşen ekonomik ve sosyal dengesizlik gibi sıkıntılarla mücadele edebilmek için bu temel gerçekliğin üzerine inşa edebileceğimizi belirtti. Papa, ‘‘Tanrı, Oğlu İsa’yı bize vererek bu kardeşlik birliğini mümkün kılmıştır. Kardeşler olarak ihtiyacımız olan ve aradığımız birliği Tanrı mümkün kılmıştır’’ dedi. Savunmasız, hasta, işsiz ve salgından etkilenen kişilere yardım edebilmemiz için dua etti. Ayrıca, herkesin aşılara ve tedaviye erişiminin sağlanabilmesi için uluslararası bir işbirliği ruhu çağrısında bulundu.

Dua Edin ve Barış İçin Çalışın

Papa, Noel mesajında ​​Suriye, Yemen ve Irak’ta savaş mağduru çocukların durumuna da değindi. Papa Françesko, ‘‘Tanrı’nın Sözü’nün beden alıp dünyamıza geldiği bu gün, gözlerimizi dünya çapında özellikle Suriye, Irak ve Yemen’de savaşın bedelini ödeyen çok sayıda çocuğa çevirelim. Tanrı iyi niyetli tüm erkek ve kadınların yüreklerine dokunsun. Böylece çatışmaların nedenleri ele alınabilir ve barış adına cesur adımlar atılabilir’’ dedi. Ayrıca Libya ve Irak’ta barış ve uzlaşma çağrısında bulundu. Silahlı çatışmaların ve insani krizlerin devam ettiği Burkina Faso, Mali, Nijer, Etiyopya, Mozambik, Güney Sudan, Nijerya ve Kamerun’u dualarında anarak acıların son bulmasını diledi. Ayrıca koronavirüs salgınından etkilenen Amerika kıtasını hatırladı, Şili ve Venezuela’da gerginliğin yatışması için dua etti.

Papa’nın Vatikan’daki Noel Arifesi Ayini koronavirüs önlemlerine uygun olarak gerçekleşti. Gece yarısı ayini, İtalya’nın sokağa çıkma yasağına uygun olması için birkaç saat erken düzenlendi ve cemaat normalden çok daha az sayıda insanla sınırlandı. (VaticanNews)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi