20 Nisan 2024 Cumartesi

Papa Françesko: ‘‘Bugünün Acısını İyileştirerek Yarının Umudunu Besleyin’’

Aziz Petrus Bazilikası’nda 5. Dünya Yoksullar Günü için verdiği vaazda Papa Françesko, Tanrı’nın kurtuluş planının sadece geleceğe yönelik bir vaat olmadığı, aynı zamanda yaralı dünyamızda Tanrı’nın her an iş başında olduğunu hatırlattığını söyleyerek, ‘‘Hristiyanlar olarak, bugünün acısını iyileştirerek yarının umudunu beslemeliyiz’’ dedi.

Papa, yoksulların sıkıntı, şiddet, acı ve adaletsizlikle dolu tarihin en çok yaralanan ve ezilen taraf olduğunu belirtti. Papa, Dünya Yoksullar Günü’nün bizleri savunmasızların acılarına odaklanmaya çağırdığı söyledi. Adaletsizlik ve eşitsizliğin uyandırdığı acı ve korkudan hareket ederek umut ışığının varlığına dikkat çeken Papa Françesko, ‘‘Bizleri korku ve kaygılardan özgür bırakan İsa Mesih, yüreklerimizi umuda açmak istiyor’’ dedi.

‘‘Bugünün acıları arasında yarının umut çiçekleri yeşermeli’’ diye Papa, ‘‘Bu umut, acılarla dolu tarihimizde aktif rol oynuyor. Çünkü Tanrı’nın Krallığı, ağacın narin yaprakları gibi çiçek açıyor ve nihai amacına, yani bizleri özgür kılacak olan Rab ile karşılaşmaya yönlendiriyor’’ dedi.

Ne Yapabiliriz?

Papa, acı ve umut karşısında Hristiyanlar olarak bugünün acılarını iyileştirerek, yarının umudunu beslememiz gerektiğini söyledi. Papa Françesko, ‘‘Hristiyan ümidi, yalnızca geleceğin daha iyi olacağına dair bir iyimserlik değil, aynı zamanda Tanrı’nın kurtuluş vaadini her zaman somut hale getirmeye yardımcı olacak bir eylem çağrısıdır. Bu, somut hareketlerle İsa Mesih’in başlattığı sevgi, adalet ve kardeşlik krallığını günden güne inşa etmek anlamına geliyor. Yürekten gelen merhametin tanıkları olmalıyız’’ dedi.

Umudu Örgütlemeliyiz

Papa, yoksullara yardım eli uzatan İtalyan Episkopos Don Tonino Bello’ya övgü sunarak, ‘‘Umut etmekle yetinemeyiz, aynı zamanda umudu örgütlemeliyiz. Umudumuz verilen kararlarla, sosyal yardımlarla, adalet ve dayanışma için mücadeleyle ve yoksulların acılarının dindirilmesiyle somut olarak ifade edilmelidir. Umut, günlük yaşamlarımızda, ilişkilerimizde, sosyal ve siyasi sözlerimizde gerçek olmalıdır’’ dedi.

Şefkat ile Çiçek Açan Umut

‘‘Şefkat, dünyada ümide çiçek açtıran ve yoksulların acısını dindiren yoldur’’ diye Papa Françesko, ‘‘Bencilliğin üstesinden gelmemiz ve dünyanın acılarına karşı duyarlı olmamız ve onu paylaşmamız gerekiyor. Sadece sorunları ve zorlukları tartışmak yerine, bir şeyler yapmalıyız. Kötülüğe iyilikle karşılık vererek, yoksullarla yiyeceğimizi paylaşarak, adalet için çalışarak ve yoksulları destekleyerek yapraklar gibi bizler de kirli havayı temizleyebiliriz’’ dedi. 

Papa, ‘‘Müjde’yi paylaşan ve yoksullara eşlik eden Kilise, acılardan umudun doğabileceğini gösterdiğinde kâhinlik görevini yerine getirmektedir. Bu umut bakışını dünyamıza getirelim. Çünkü içlerinde bizleri bekleyen İsa var’’ dedi. (vaticannews)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi