28 Mart 2024 Perşembe

Papa Françesko, Dostluk Maçı Öncesi Oyuncuları Cesaretlendirdi

Papa Françesko, birlikteliği ve barışı teşvik etmek adına Pazar günü düzenlenecek dostluk maçı için Dünya Roma Örgütü ve Fratelli tutti (Papa’nın takımı) temsilcilerini kabul etti.

‘Fratelli Tutti Futbol Maçı’, Roma’nın yaklaşık 25 kilometre kuzeyindeki Formello’da yer alan Lazio futbol kulübünün antrenman sahasında 14.30’da başladı. İsviçreli Muhafızlar, Vatikan çalışanları ile Roma Curia ve Papalık Din Akademisi’nde görev yapan rahiplerden oluşan Vatikan takımında Sant’Egidio Topluluğu’nun desteklediği üç genç göçmen ve Down sendromlu genç bir adam da yer aldı. 

Takımın herkesi kucakladığına dikkat çeken Papa Françesko, oyunculara Fratelli Tutti’ye katılmayı kabul ettikleri için teşekkür etti. Papa, Zagreb merkezli Dünya Roma Örgütü’nün Roma’da dostluk maçı oynama önerisini memnuniyetle karşıladı. Ayrıca Roma Episkoposluğu tarafından desteklenen ve savunmasız insanların dâhil edilmesini teşvik eden ‘Dışlanmayı Tekmele’ projesini teşvik etti. Özel spor etkinliği aracılığıyla, projeyi desteklemek için bağış toplanacak.

Birlik, Barış İçinde Yaşamanın Bir Yoludur

Papa Françesko 14 Eylül’de Slovakya’nın Košice kentindeki Roma Luník IX mahallesini ziyareti sırasında sarf ettiği sözleri hatırlatarak, Roman halkının sıklıkla acımasız önyargıların ve karalayıcı sözlerin kurbanı olduğuna dikkati çekti.

Romanların, insanlığın üyeleri olarak Tanrı tarafından çağrılan bir halk olarak yaşama çağrısının amacına nasıl mükemmel bir şekilde uyduğunu söyleyen Papa, ‘‘Bu futbol maçı, barış içinde bir arada yaşamanın yolunun, birliktelik ruhu olduğunu gösteriyor. Bunun temeli çocukların eğitimidir’’ dedi.

Spor Bir Buluşma Yeridir

Papa Françesko, Dünya Roma Örgütü’nün spor yoluyla katılımı ve dostluğu teşvik etme çabalarının, ‘bir umut işareti’ olduğunu belirtti. Papa, ‘‘Bütün çocukların ayrım gözetilmeksizin birlikte büyüme hakkı vardır. Spor bir buluşma ve eşitlik yeridir. Dostluk köprüleri aracılığıyla topluluklar kurabilir’’ dedi. (vaticannews)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi