18 Nisan 2024 Perşembe

Papa Françesko, Ermenistan’a Bağışta Bulundu

Papa Françesko, Ermenistan’a yeni bir ambulans dahil olmak üzere tıbbi malzeme bağışladı.

Papa’nın Ermenistan’daki temsilcisi Başepiskopos Jose Bettencourt, Pazar günü Kutsal Baba’nın ilgisinin ve önemseyişinin somut bir işaretini verdi.

Apostolik Papalık Elçisi, Kuzey Ermenistan’ın Ashotsk kasabasındaki Katolik Redemptoris Mater Hastanesi için Papa Françesko’dan gelen hediyeyi kutsadı.

Koronavirüs ile Mücadele Ekipmanı

Holy See Basın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre hediye, Covid-19 hastalarına yardımcı olmak için en son mobil tıbbi ekipman ve acil solunum cihazlarıyla donatılmış yeni bir ambulanstan oluşuyor.

Başepiskopos Bettencourt, Hastane müdürü Mario Cuccarollo, Doğu Avrupa’daki Katolik Ermeni Ayini Ordinariate’sinde bir tören düzenledi.

Ülkenin Katolik Sağlık Müdürlüğü, hastanede Covid-19 hastalarını test etmek ve tedavi etmek için ek tıbbi ekipman da satın aldı.

Ermenistan, üçüncü bir koronavirüs enfeksiyonu dalgasından çıkıyor gibi görünüyor. Ülkenin 3 milyonu aşkın nüfusu, son 24 saat içinde yalnızca 410 yeni vaka kaydetti.

Birkaç Vatikan örgütü, Papa Françesko’nun hediyesinin ulaşımını kolaylaştırmak için güçlerini birleştirdi.

Ermenistan’daki Apostolik Nunciature’un yanı sıra İntegral İnsani Gelişmeyi Teşvik Etme’yi amaçlayan Vatikan Adalet Sarayı’nın bir parçası olan bir insani yardım kuruluşu, “Good Samaritan Foundation” merhamet jestinde yer aldı.

İhtiyacı Olanlara Yardım Ediliyor

Ashotsk’taki “Redemptoris Mater” hastanesi, St. Camillus de Lellis’in Pederleri tarafından işletilmekte ve ihtiyacı olanlara ağır sübvansiyonlu sağlık hizmeti sunup, ödeme yapamayanlara ücretsiz olarak sağlamakta.

Camillians, 25 yılı aşkın süredir Güney Kafkasya bölgesindeki insanlara bakıyor. (vaticannews)

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Sevgi Şehidi: Savaşın Parçaladığı Suriye’de Hollandalı Pederin Fedakarlığı

Hollandalı Peder Frans van der Lugt, Mesih'in "Birbirinizi benim sizi sevdiğim gibi sevin" buyruğunu somutlaştırdı. Çarmıh Yolu'nda...

Somali’de 6 Hristiyan Katledildi

Somali'de 29 Mart'ta El-Şebab militanları, Müjde'yi (Tanrı Sözü) duyurduğu gerekçesiyle altı Kenyalı tüccarı öldürdüğünü duyurdu. Christian Today'in ulaştığı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi