19 Nisan 2024 Cuma

Papa Françesko: Göçmenlere Yardım Asla Reddedilmemeli

Papa Françesko, Akdeniz’i geçmeye çalışırken ölen göçmenler için bunun bir utanç anı olarak nitelendirerek dua etti. Ayrıca, Bağdat’taki Covid hastanesinde çıkan yangının 82 kurbanını ve St. Vincent ve Granadine adalarında meydana gelen volkanik patlamanın neden olduğu acıyı hatırlattı.

Regina Coeli duasının okunması için Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan inanlılara seslenen Papa Françesko, düşüncelerini bir kez daha Akdeniz’deki trajik can kayıplarına çevirdi. 130 kurbanı hatırlayan Papa, utanmamız gerektiğini söyledi.

Papa, samimi bir çağrıda bulunarak, “iki gün boyunca boşu boşuna, gelmeyen yardım için yalvaran insanlar” adına, onlara olan yakınlığının teminatını verdi ve, ”Onlar insan, hayatı olan insanlar” vurgusu yaptı.

Papa daha sonra herkesin, bu “birçok kez gerçekleşen trajedi” hakkında kendisini sorgulamasını istedi.

Papa, ”Bu bir utanç anıdır”, diye devam ederek, “Bu kardeşler ve bu dramatik yolculuklarda ölmeye devam eden pek çok kişi için dua ediyoruz. Yardım edebileceği halde başka yöne bakmayı tercih edenler için de dua ediyoruz. Sessizlik içinde dua ediyoruz” dedi.

Bağdat ve St Vincent & Grenadin İçin Dualar

Papa ayrıca, Covid’den muzdarip olanların kaldığı hastanede çıkan yangının Irak’taki kurbanları için dua istedi ve, ”Şimdiye kadar 82 kişi öldü” dedi.

Daha sonra düşüncelerini ve yakınlığını “volkanik bir patlamanın hasara ve sıkıntıya neden olduğu St. Vincent ve Granadine adalarının” polülasyonuna çevirdi.

On Şehidin Azizliği

Papa Françesko son olarak, geçen Cuma günü Santa Cruz del Quiché, Guatemala’da José María Gran ve dokuz şehit arkadaşının kutsandığını, üç rahip ve İsa Mesih’in Kutsal Kalbinin Misyonerler Cemaatinden yedi kişinin “1980 ile 1991 yılları arasında, fakirleri savunmaya adanmış olan Katolik Kilisesi’ne karşı zulüm edilen zamanlarda” öldürüldüğünü hatırladı ve Mesih’e olan imandan hareketle, “Onlar adalet ve sevginin kahramanca tanıklarıydı. Onların örneği, İncil’i yaşarken bizi daha cömert ve cesur kılsın” dedi.

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi