25 Nisan 2024 Perşembe

Papa Françesko Guatemala Halkına 100 Bin $ Bağışladı

Papa Françesko, Fuego Yanardağı Felaketi’nden etkilenen Guatemala halkına yardım amaçlı 100.000 dolarlık ilk yardımını gerçekleştirdi.

Vatikan basınına göre, Françesko’nun bu özel dayanışması; Guatemala halkının yaşadığı felaket karşısında sadece maddi değil, manevi yakınlığı ve baba olarak desteğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Aynı zamanda Papa Françesko tarafından yapılan bu bağış, Katolik Kilisesi’nin şu ana kadar çeşitli Episkoposluk Toplulukları ve Hayır Kurumları ile ortak olarak bölge sakinlerine sağlamış oldukları sayısız yardımlarının sadece bir parçası.

Yanardağ patlamasından 1,7 milyondan fazla insan etkilenirken, yaklaşık 13 bin kişi evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Felakette 100’e aşkın kişinin yaşamını yitirdiği, hayatını kaybedenler arasında yardım görevlilerinin ve çocukların da bulunduğu bildirildi.

Ulusal Felaket Yönetim Kurumu’ndan konu ile ilgili gelen açıklamada, bir lav nehrinin El Rodeo köyündeki evleri yok ettiğini ve içindeki insanları yaktığı belirtildi. (CNL News, BBC/OD)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi