26 Nisan 2024 Cuma

Papa Françeşko, Hristiyanları Cömert Tanıklar Olmaya Teşvik Etti

Papa Françeşko, haftalık olarak yaptığı halka sesleniş konuşmasında, ”İsa Mesih’in göğe yükselişini kutlamaya hazırlanırken, ölümden dirilmiş olan İsa Mesih’ten size ve ailenize esenlik ve sevinç diliyorum” dedi.

Papa Françeşko, İsa Mesih’in göğe yükselişini kutlamaya hazırlandığımız dönemde, Hristiyanları İsa’nın cömert tanıkları olmaya teşvik etti. Baba Tanrı, Hristiyanları ölümden dirilmiş olan Mesih’in cömert tanıkları olmaya teşvik etti diyen Papa, Matta 28:19-20 ayetlerinde yer alan, ‘Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin; onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh’un adıyla vaftiz edin, size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin. İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim’ sözünü hatırlattı.

Papa ardından İtalyanca konuşan inanlılara hitap ederek konuşmasını gençlere, yaşlılara, hastalara ve yeni evlilere yönlendirdi. İspanyolca konuşan dinleyicilere de seslenen Papa Françeşko, Kutsal Ruh’un gücüyle ölümden dirilmiş İsa’nın bizleri sevinç taşıyıcıları haline getirebileceğini ve umudumuzu güçlendirebileceğini söyleyerek, sevginin ölümden daha güçlü olduğunu ve her zaman zafer kazanacağını belirtti.

Papa II. Jean Paul’un Yüzüncü Yılı

Papa, Aziz II. Jean Paul’un doğumunun 100. yıl dönümü anması devam ederken, Lehçe konuşan dinleyicileri yürekten selamladı.

Papa Françeşko, azizin dua ederek kiliseyi ve tüm insanlığı Tanrı’ya emanet eden büyük bir iman adamı olduğunu belirtti. Papa, apostolik slogan olarak ‘Totus Tuus’ sözünü benimseyen Aziz II. Jean Paul gibi, sıkıntılı zamanlarda Bakire Meryem’e dönebilmemiz ve O’nun şefaatini isteyebilmemiz için dua etti.

Meryem Ana Ayı

Mayıs ayına ‘Meryem Ana Ayı’ olarak atıfta bulunan Papa, Portekizce konuşan inanlılara hitaben yaptığı konuşmada, günlük olarak Tesbih duası yapılması gerektiğini söyledi. Papa Françeşko, günlük hayatımızda inanç temalı bir bakış açısına sahip olmayı Meryem Ana’dan öğrenebilmemiz için dua etti.

Yaratılışta Tanrı

Kilise, 16-24 Mayıs tarihleri arasında ‘Laudato Si’ Haftasını kutlarken, Almanca konuşan inanlılara seslenen Papa, yaratılış hikayesinde Tanrı’nın yüceliğini gördüğümüzü söyledi.

Papa, ‘‘Doğadaki sevinç ve Tanrı’ya övgü, iç huzurumuzu bulmamıza ve bereket almamıza yardım etsin’’ duasıyla bulundu. (VaticanNews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi