19 Nisan 2024 Cuma

Papa Françesko, İki Yıllık Esaretin Ardından Serbest Kalan Rahiple Görüştü

Papa Françesko, 2018 yılında Nijer’de kaçırıldıktan sonra geçtiğimiz ay Mali’de serbest bırakılan İtalyan Katolik müjdeci bir rahiple bir araya geldi.

Vatican News’e konuşan 59 yaşındaki rahip, kendisini selamlayan Papa’nın sadece elini sıkmakla kalmayıp öptüğünü de söyledi. Afrika Misyonları Topluluğu üyesi Peder Pierluigi Maccalli, 17 Eylül 2018 gecesinde Nijer’de kaçırıldı. İki yıldan uzun bir süre sonra Ekim ayının ilk haftasında Maccalli ve Nicola Chiaccio, Kuzey Mali’de kurtarılan dört rehineden ikisiydi.

Macalli, Nijer’deki hizmet ederken

Maccalli, kız kardeşinin kendisini beklediği İtalya’nın Crema kentindeki evine döndü. Clementina Maccalli, kardeşinin serbest bırakıldığı sırada InBlu Radio’ya yaptığı açıklamada ‘‘Büyük bir sevinç ve mutluluk duyuyoruz. Uzun bir aradan sonra nihayet ona yeniden sarılabilirim. Kardeşimin görevi, Kutsal Kitap’ı henüz bilinmeyen yerlere götürmektir. Umut düş kırıklığına uğratmadı. İnancımız vardı ve bu bize yardımcı oldu’’ ifadelerinde bulundu.

Maccalli, Papa Françesko ile görüşmesini ‘çok çok güzel’ olarak değerlendirdi. Rahip, Papa’dan Nijer’deki Katolik Kilisesi’ni dualarında anmasını istediğini ve Papa’nın kendisini dikkatle dinlediğini söyledi. Görüşme sırasında duygulandığını belirten Maccalli, Papa Françesko’ya kilisenin duaları ve kurtuluşu için teşekkür ettiğini söyledi.

Maccalli, Papa’nın ve Kilise’nin kendisini desteklediğini, ancak kendisinin de kiliseyi desteklediğini söylediğini belirtti. Rahip, ‘‘Onun karşısında söyleyebileceğim bir şey yok. Ben sıradan bir müjdeciyim, ama bunu bana söyleyen kişi… Gerçekten söyleyebileceğim bir şey yok’’ dedi.

İki yıl süren tutsaklığı sırasında çok gözyaşı döktüğünü söyleyen Maccalli, kurak toprakları ve aynı zamanda nefretle dolu yürekleri sulaması için gözyaşlarını Rabbe dua ederek sunduğunu söyledi.

Çölde yaşamanın kendisine gerçekte neyin gerekli olduğunu hatırlattığını söyleyen rahip, ‘‘Orada bir şeyler yemenin ve içmenin gerekli olduğunu anlıyorsunuz. Ancak asıl gerekli olan şeyin güzel yemekler olmadığını görüyorsunuz. Ruhsal hayat da böyledir. Önemli olan esenlik, bağışlama ve kardeşliktir. Bir müjdeci olarak barışa, kardeşliğe ve bağışlamaya tanık olmak için her zamankinden daha istekliyim’’ dedi. (CNA)

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi